четвер, 07 червня 2007 09:41

Шемчук більше не заступник Генпрокуратура

Шемчук більше не заступник Генпрокуратура
Голосіївський районний суд Києва поновив Сергія Винокурова на посаді першого заступника генерального прокурора, яку до цього моменту посідав Віктор Шемчук.

Таке рішення суд ухвалив у середу на задоволення позову Винокурова, повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на самого Винокурова.

"Олександр Медведько (генеральний прокурор) сприйняв моє поновлення позитивно. Він побачив рішення суду і відразу ж запропонував мені виходити на роботу завтра (у четвер). Наскільки я знаю, наказ про моє відновлення вже підписаний", - заявив Винокуров.

Він вважає, що його повернення в ГПУ остаточно припинить суперечки щодо розподілу посад у відомстві.

"Рішення було очевидним від самого початку, щойно я подав позов. Із законністю мого поновлення погодилися всі – і колеги, і юристи. Воно має покласти край "бєспрєдєлу" навколо Генпрокуратури", - сказав Винокурів.

За словами Винокурова, він подав позов про своє поновлення 31 травня, а вже 6 червня суд прийняв рішення про його поновлення.

"Я не хотів подавати позов, поки мою посаду займав Олександр Медведько, якого я дуже поважаю. Але я знав, що він відновиться (на посаді генпрокурора). І як тільки це сталося, я теж подав у суд", - пояснив він.

Водночас, екс-генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що про намір поновитися Винокуров повідомив йому одразу ж після наказу про відставку.

"Він мені сказав: "Я маю намір оскаржити своє звільнення". А я йому у відповідь – будь ласка", - сказав Піскун, зазначивши, що "генеральний прокурор, якщо він законослухняний, повинен виконати це рішення суду".

У свою чергу, Шемчук, який до середи обіймав посаду першого заступника генпрокурора, визнає рішення суду.

"Я підкорюся цьому рішенню. Хоч мені і не зовсім зрозуміло, які були підстави його поновити. Ми з генеральним прокурором домовилися, що до початку робочого дня приймемо рішення щодо моєї посади", - заявив він, зазначивши, що найбільш імовірним вважає своє повернення на посаду кримського прокурора.

Винокуров був звільнений з посади першого заступника генпрокурора 4 травня – у той же день, коли на посаді генпрокурора був поновлений Піскун.

Піскун скасував посаду першого заступника і ввів нову посаду – першого заступника генерального прокурора-начальника головного управління забезпечення кадрової роботи, на яку призначив Олександра Медведька.

Зараз ви читаєте новину «Шемчук більше не заступник Генпрокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути