субота, 01 травня 2010 14:51

Секретар Путіна розповів, як Україні буде добре від поглинання "Нафтогазу"

Секретар Путіна розповів, як Україні буде добре від поглинання "Нафтогазу"
Російська пропозиція про об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" дозволить гарантувати завантаження української газотранспортної системи на фоні реалізації проекту "Південний потік".

Про це заявив в ефірі радіо "Комерсант FM" прес-секретар прем'єра РФ Дмитро Пєсков.

"Не секрет, що тривають роботи з диверсифікації маршрутів доставки енергоносіїв, у тому числі природного газу. Зокрема, такі великі міжнародні проекти, як "Південний потік". Ось-ось вже почнеться реалізація цього проекту. Велику частину юридичної роботи вже завершено. Що це буде означати для ГТС України? Це буде означати серйозні втрати у ціновому вираженні", - сказав Пєсков.

"Україна зацікавлена в тому, щоб у компанії був співвласник - в особі російської сторони це "Газпром", який буде зацікавлений в тому, щоб ГТС України залишалася операбельною, в робочому стані, постійно модернізувалася і була завантажена газом", - додав він.

Прес-секретар Володимира Путіна зазначив, що "Газпром" зацікавлений в об'єднанні з "Нафтогазом України", оскільки, зокрема, він "отримує гарантований маршрут для виконання своїх зобов'язань перед споживачами в Західній Європі".

"Навряд чи доречно говорити про варіанти поглинання, об'єднання молодшого із старшим. Мова йде саме про створення нової юридичної особи, тобто об'єднання двох компаній", - сказав Пєсков.

За його словами, стверджувати, що "Газпром" і "Нафтогаз" обміняються активами, поки передчасно.

"Говорити про те, чи буде це обмін активами, обмін акціями, я б зараз, чесно кажучи, не став, тому що ці варіанти будуть народжуватися в переговорах російських і українських фахівців. Лише після того, як наші українські партнери добре ознайомляться з цією пропозицією, прорахують всі "за" і "проти", - сказав прес-секретар.

"Наразі в основному "за". Це надзвичайно взаємовигідна пропозиція, яка була озвучена Путіним", - заявив він.

Реакцію фондового ринку на пропозицію про об'єднання "Газпрому" і "Нафтогаз України" Пєсков прокоментував так: "Це недодстатнє розуміння ситуації. Йдеться про пропозицію, яка буде значний час пророблятися".

Коментуючи критику російської пропозиції з боку колишнього українського прем'єра Юлії Тимошенко, Пєсков заявив:

"Юлія Володимирівна - надзвичайно прагматичний політик, яка під час перебування прем'єр-міністром України зробила чималий внесок у розвиток наших двосторонніх відносин. І хотілося б сподіватися, що, будучи надзвичайно прагматичним політиком, вона незабаром прорахує всі плюси цієї пропозиції", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Секретар Путіна розповів, як Україні буде добре від поглинання "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути