четвер, 29 квітня 2010 18:40

Медведєв прийняв подарунок Януковича

Медведєв прийняв подарунок Януковича

Президент РФ Дмитро Медведєв підписав закон про ратифікацію угоди про продовження перебування російського флоту в Криму.

Про це повідомила прес-служба Кремля.

Раніше в четвер президент Віктор Янукович також підписав закон про ратифікацію цієї угоди.

Документ був підписаний президентами Росії та України Дмитром Медведєвим і Віктором Януковичем 21 квітня в Харкові. Він передбачає продовження термінів перебування ЧФ в Севастополі на 25 років, починаючи з 2017 року.

Відповідно до угоди, орендна плата за перебування Чорноморського флоту РФ на території України починаючи з 28 травня 2017 складається з платежів РФ Україні в розмірі $ 100 млн на рік, а також з додаткових коштів.

Додаткові кошти будуть отримані за рахунок зниження з дати набрання чинності цієї угоди ціни в розмірі до $ 100 від встановленої чинним контрактом між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз" України, на кожну тисячу кубометрів газу, що поставляється на Україну, за наступною формулою: при ціною в $ 333 і вище за 1 тис. кубометрів газу знижка складе $ 100, при ціні нижче $ 333 знижка складе 30% від такої ціни.

Угода набуває чинності з дати останнього письмового повідомлення про те, що кожна зі сторін виконала внутрішньодержавні процедури, необхідні для набуття чинності.

У пояснювальній записці до проекту закону про ратифікацію угоди по флоту підкреслюється, що ратифікація документа відповідає національним інтересам Росії.

У висновку уряду на проект закону також вказується, що ратифікація угоди відповідає довгостроковим стратегічним інтересам РФ, підкреслює прагнення обох держав до створення сприятливих умов для довгострокового двостороннього співробітництва.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв прийняв подарунок Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути