Ексклюзиви
пʼятниця, 25 жовтня 2013 18:03

Секретар Путіна: Росія відкрита до торговельного діалогу з Україною і ЄС

Секретар Путіна: Росія відкрита до торговельного діалогу з Україною і ЄС
Дмитро Пєсков. Фото: lenta.ru

Росія готова до діалогу з Україною та Євросоюзом у галузі питань торгівлі, проте на цей час координація дій не представляється можливою.

Про це повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Песков, пише "РИА Новости"

У п'ятницю президент України Віктор Янукович запропонував створити постійно діючий консультативний формат Україна-Євросоюз-Митний союз для вирішення питань взаємної торгівлі після підписання угоди про асоціацію з ЄС.

"Діалог ніхто не заперечує, і той факт, що всі лідери зібралися тут (у Мінську), підкреслює наявність політичної волі до діалогу. Але як можна координувати взаємодію, яке неможливо? Ось у чому питання", - сказав Пєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Академія навичок" вирішила, що український бізнес знає лише російську мову

Він нагадав, що напередодні президент РФ Володимир Путін заявив про неможливість взаємодії України з Митним союзом на колишніх умовах у разі підписання республікою угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Пєсков пояснив, що в проекті угоди про асоціацію України і ЄС є важливий пункт, за яким співпраця з іншими об'єднаннями може бути "тільки в тій частині, що не суперечить положенням цієї угоди (про асоціацію)".

"У цьому зв'язку зрозуміло, що сам текст цього проекту де-факто виключає можливість, і це виключення вчора підтвердив Путін, приєднання України в тому чи іншому форматі до Митного союзу після того, як договір про асоціацію буде підписаний", - сказав Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «Секретар Путіна: Росія відкрита до торговельного діалогу з Україною і ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути