Ексклюзиви
понеділок, 09 червня 2008 19:02

Секретар київського міському СПУ вийшов з "помираючої" партії

Перший секретар Київського міського комітету Соціалістичної партії України Микола Данилін пішов у відставку і заявляє, що СПУ "померла".

Про це повідомили в прес-службі Київського міського комітету СПУ.

У заяві сказано, що свідченням цього є результати дострокових виборів до Київради. За словами Даниліна, партія "втратила своїх виборців, а нових знайти не змогла. А не голосування в Києві членів СПУ за партійний список, де не було жодного олігарха і забудовника, а були лише свої однопартійці, свідчить про те, що партія вже не є авторитетом навіть для тих, хто має до неї безпосереднє відношення".

"За підсумками виборів можна сказати, що сьогодні в думках виборців СПУ асоціюється лише з такими одіозними особами як Мороз, Рудьковський та іже з ними, і сприймається крізь призму їхнього негативного іміджу", - сказав Данилін.

За його словами, "дрібна групка людей на чолі з Морозом, які де-юре керують партією, а реально займаються вирішенням своїх проблем, не здатна змінити своїх підходів до політики", повідомляє УНІАН.

Данилін наголосив, що всередині партії немає європейських підходів до роботи. "Можливо, в разі зміни керівництва партії можна було б говорити про перспективу її відродження, але, на жаль, сьогоднішня СПУ – це не більше ніж бізнес-проект Мороза і Ко, і вони разом приречені доживати свої дні на політичному цвинтарі", - сказав він.

За його словами, рішенням останнього з`їзду Олександру Морозу дозволено "одноосібно прибирати з керівного поста будь-кого з партійних лідерів". "Це й захист від інакодумців, і гарантія партійного "довголіття" Сан Санича (Олександра Олександровича Мороза), яка, на жаль, не дасть змоги відновити партію", - вважає Данилін.

Він наголосив: "Як політик і лідер своєї команди, розуміючи, що відповідальність за програш на дострокових виборах до Київради зокрема лежить і на мені, я йду у відставку з посади першого секретаря Київського міськкому СПУ".

Як відомо, Данилін балотувався на виборах мера Києва 25 травня й очолював список СПУ до Київради. На цих виборах його кандидатуру підтримали 0,15% виборців, а за СПУ проголосували 0,29% виборців.

Нагадаємо, в квітні про свій принциповий вихід з Соціалістичної партії України заявив народний депутат України IV-V скликання Євген Філіндаш.

"Головна причина цього кроку - в тому, що від тієї партії, в яку я вступав і якій віддав багато років, сьогодні мало що залишилося, окрім назви", - йшлося в заяві Філіндаша, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Секретар київського міському СПУ вийшов з "помираючої" партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути