пʼятниця, 27 травня 2022 12:53

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ще одна велика дискусія" - прем'єр Фінляндії проти надання Україні особливих умов для вступу ЄС

"Ще одна велика дискусія" - прем'єр Фінляндії проти надання Україні особливих умов для вступу ЄС
Прем'єр-міністерка Фінляндії Санна Марін не підтримує особливі умови для вступу до ЄС для України. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Прем'єр-міністерка Фінляндії Санна Марін, яка напередодні відвідала Київ, Ірпінь та Бучу, виступає проти надання Україні особливих умов для вступу до ЄС.

Це тема для великої дискусії. Про це повідомляє національна телерадіомовна компанія Фінляндії Yle.

"Ще одна велика дискусія, яка в нас попереду, це заявка України на членство в ЄС. Особисто я вважаю дуже важливим дати Україні надію: чіткі кроки щодо того, як країна стане членом ЄС у майбутньому", - сказала Марін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України до ЄС може зайняти 15 або 20 років - французький міністр

Марін заявила, що не підтримує надання країні особливих умов для вступу ЄС.

"Я не бачу, як ми могли б зробити винятки, в тому сенсі, що критерії мають виконуватися. Я відкрита для того, щоб Україна отримала статус кандидата. Отримання статусу країни-кандидата не означає, що завтра вона стане членом ЄС. Звичайно, членство вимагає великої роботи", - додала вона.

Марін також зазначила, що під час її візиту до Києва і зустрічей з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і президентом Володимиром Зеленським відбулися обговорення того, що Україна може відновлюватися після війни і водночас працювати над членством в ЄС.

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон запропонував президенту України Володимиру Зеленському створити європейський альянс проти Російської Федерації. Такий альянс може стати альтернативою вступу України до Євросоюзу.

Зеленський чекає саміту лідерів Євросоюзу 23 червня та їхнього рішення щодо статусу кандидата на вступ до ЄС. Якщо Євросоюз обмежиться "туманною заявою про наявність у Києва європейської перспективи", Зеленський може серйозніше поставитися до пропозиції Джонсона.

Зараз ви читаєте новину «"Ще одна велика дискусія" - прем'єр Фінляндії проти надання Україні особливих умов для вступу ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути