понеділок, 22 грудня 2008 15:50

СБУ виявила як за кордон виводили гроші "Промінвестбанку"

СБУ виявила схеми незаконної конвертації та нецільового використання кредитних коштів, наданих регіональними підрозділами "Промінвестбанку" державним підприємствам вугільної промисловості.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

На даний час за матеріалами СБУ розслідується кримінальна справа щодо діяльності фіктивних підприємств, задіяних у протиправних механізмах, рахунки яких обслуговувались в "Унікомбанку". Зокрема, в ході проведення спецоперації у зловмисників вилучено 1 млн. 200 тисяч гривень готівкою.

У ході спецоперації СБУ у лютому 2008 р. на рахунках фіктивних фірм заблоковано гроші у розмірі понад 18 млн. грн., які зловмисники планували незаконно вивести за кордон через "Унікомбанк", йдеться в повідомленні.

"Аналогічна сума заблокована у жовтні ц.р. на рахунках фіктивних фірм у банку "Фінансовий Союз Банк", у тому числі на рахунках їх контрагентів у Прибалтиці - 1,3 млн. доларів. Викрито також механізм виведення за кордон через "Партнер-банк" державних коштів, виділених на придбання обладнання для "Нафтогаз України", - зазначають в СБУ.

Тільки протягом грудня ц.р. за поданням СБУ Міністерством економіки України застосовано спеціальні санкції стосовно трьох резидентів та двох нерезидентів, які використовувались у схемах непродуктивного витоку капіталів за межі держави, при цьому 4 комерційні структури обслуговувались в "Унікомбанку".

У цьому контексті СБУ активно співпрацює з партнерськими структурами країн-членів ЄС і НАТО щодо протидії у розміщенні розкрадених коштів в іноземних банках.

Також у грудні спецгрупою СБУ в Одеській області припинено діяльність організованого злочинного угруповання, яке намагалось протиправно відшкодувати з державного бюджету ПДВ на суму 50 млн. грн. через створення незаконного податкового кредиту.

На даний час за матеріалами СБУ Генеральною прокуратурою України розслідується відповідна кримінальна справа.

Загалом за цей рік Службою безпеки недопущено незаконне відшкодування з державного бюджету України ПДВ на суму понад 1,3 млрд. грн., повідомляє прес-служба відомства, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «СБУ виявила як за кордон виводили гроші "Промінвестбанку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути