вівторок, 28 жовтня 2008 14:15

СБУ порадила Коновалюку пошукати захисту у Ющенка

Народний депутат від Партії регіонів, глава Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань з"ясування обставин поставок зброї до Грузії української військової техніки Валерій Коновалюк просить забезпечити йому державну охорону. Про це він сказав на прес-конференції.

Зокрема, Коновалюк підкреслив, що вже тиждень тому звернувся в СБУ з проханням надати йому охорону, оскільки комісія, яку він очолює, вивчає серйозні питання про факти порушень у сфері поставок озброєнь.

За словами Коновалюка, комісія вже підняла такі проблеми, які змусили низку людей залишити Україну. Прохання про надання охорони він обгрунтовує можливістю і далі вести об"єктивне розслідування.

Коновалюк підкреслив, що є майстром спорту з дзюдо і завжди сам водить свій автомобіль. "Я не та людина, яка чогось боїться, але я б не хотів давати привід, комусь можливість, зупинити наше розслідування", - сказав він і додав, що в цілях безпеки перевіз свою сім"ю в безпечне місце.

Але, не дивлячись на прохання Коновалюка, СБУ повідомила його, що не уповноважена вирішувати дане питання.

За словами Коновалюка, швидше за все, на своє прохання надання охорони він отримає негативну відповідь. Більш того, в СБУ йому порадили звернутися із цього приводу до Президента України. Але, як повідомив голова комісії, вже три тижні тому він звернувся з проханням про зустріч з главою держави, і ще до цих пір чекає відповіді.

Раніше Коновалюк заявляв, що його робота в рамках комісії є небезпечною для нього особисто і для його сім"ї.

Нагадаємо, Коновалюк відзначав, що фактів, підтверджуючих, що продаж українських озброєнь до Грузії організував Президент Віктор Ющенко, зібрано достатньо, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «СБУ порадила Коновалюку пошукати захисту у Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути