пʼятниця, 11 червня 2021 15:36

Савченко програла суд

Савченко програла суд
Надія Савченко потрапила до Верховної Ради за списком партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Київський апеляційний суд скасував виплату 600 тис. грн моральної шкоди колишній народній депутатці Надії Савченко. Про це пише "Главком".

Вона судилася за її арешт і тримання під вартою понад рік.

Савченко арештували 23 березня 2018-го за підозрою в підготовці терактів і посяганні на життя депутатів. За ґратами вона перебувала майже рік – до 15 квітня 2019-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній нардеп прийшов п'яний у суд

Ексдепутатка подала позов до суду з вимогою виплатити їй 1,1 млн грн моральної та матеріальної компенсації за порушення її прав під час перебування під арештом.

Торік у листопаді Деснянський районний суд міста Києва частково задовольнив її позов і постановив виплатити їй 600 тис. грн моральної шкоди. Офіс генпрокурора оскаржив це рішення.

Апеляційний суд 24 травня задовольнив цю скаргу і скасував рішення суду першої інстанції про виплату компенсації Савченко. На думку колегії суддів, цю справу слід було розглядати в порядку адміністративної, а не цивільної юрисдикції, оскільки позивачка обіймала посаду публічної служби, а саме народного депутата, і намагається захистити свої трудові права.

На позачергових виборах у липні 2019-го Надія Савченко балотувалася в окрузі №51 в Донецькій області. Там за неї проголосували вісім виборців. До ВР вона не пройшла. Савченко публікувала фото, на якому палить у багатті агітаційну газету зі своїм зображенням.

Зараз ви читаєте новину «Савченко програла суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути