пʼятниця, 11 червня 2021 13:34

Колишній нардеп прийшов п'яний у суд

Колишній нардеп прийшов п'яний у суд
Суд розглядає справу про заволодіння коштами. Фото: @HACCUkraine

Колишній народний депутат від "Блоку Юлії Тимошенко" Дмитро Крючков прийшов п'яний до Вищого антикорупційного суду. Про це в Telegram повідомив журналіст порталу "Слово і діло" Олег Новіков.

Екснардепа обвинувачують в організації заволодіння 346,22 млн грн Запоріжжяобленерго через свою фірму "ХК Енергомережа" за договором відступлення права вимоги.

Судді перед засідання помітили, що Крючков ледве пересувається, і тому на засіданні запитали, що з ним. Чоловік сказав, що "вчора був день народження" в когось і він "пив 300 грамів горілки до 01:00".

– Тобто ви прийшли до суду в стані алкогольного сп'яніння?

– Нет, такое ощущение, что остались еще остатки алкоголя, врать мне нет смысла никакого.

За версією слідства, Крючков організував схему, за якою споживачі замість того, щоб сплачувати за електричну енергію фактичному постачальнику Запоріжжяобленерго, 60% акцій якого належить державі, перераховували кошти посереднику "ХК Енергомережа". А вже посередник мав розрахуватися з енергопостачальником.

За наслідками такого посередництва споживачі сплатили посереднику понад 196,82 млн грн, а той, своєю чергою, перерахував для Запоріжжяобленерго 1,7 млн грн замість очікуваних 346,22 млн, повідомляв портал "Слово і діло".

У квітні 2019-го суд взяв Крючкова під варту з альтернативою застави. Після внесення 7 млн ​​грн він вийшов із СІЗО. Пізніше суд неодноразово продовжував дію обов'язків, а востаннє скасував носіння екснардепом браслету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов з віллами за мільярди, Коломойський, ОПЗЖ і російські олігархи: кому українці переплачують за електрику

Щороку державний бюджет України втрачає 450 млрд грн через корупційні схеми. Якщо додати до цієї цифри ще 500 млрд грн потенційних інвестицій, яких Україна не отримує через ті ж таки схеми, то буде ще один державний бюджет, повідомляли ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Колишній нардеп прийшов п'яний у суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути