субота, 21 квітня 2018 08:01

Савченко голодує 30-й день

Савченко голодує 30-й день
Нардеп Надія Савченко голодує у СІЗО СБУ вже 30 днів. Фото: Дзеркало тижня

Підозрювана в підготовці теракту нардеп Надія Савченко 30-й день голодує в слідчому ізоляторі СБУ. За цей час схудла на 15 кг.

Голодування оголосила 23 березня. На три дні робила перерву, щоб змогла пройти поліграф. Однак після проходження сказала, що голодування тут ні до чого, це вона така людина, "яка досить складно тестується".

19 квітня Савченко відвезли на експертизу з осудності. Результати поки що невідомі. Перед цим політик із третього разу пройшла поліграф. Допит провели у слідчому ізоляторі СБУ. Експерти мають визначитися з попередніми висновками і з тим, чи потрібно їм ще продовжувати експертизу.

На одному з телефонів слідчі знайшли зразки жіночої слини, яку треба перевірити. Однак добровільно здати біологічні зразки для експертизи Савченко відмовилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко возили на експертизу

"Мені дуже подобається формулювання "примусовий відбір зразків". Що ви ще у мене примусово відберете – життя? Є безліч недопалків, стаканчиків, із яких я пила. Вони можуть набрати повно моєї слини там. Ще можу колись плюнути генпрокурору Луценко в морду. І тоді нехай беруть зразки звідти", - заявила Савченко.

Савченко підозрюють у підготовці замаху на найвище керівництво країни. Слідчі кажуть, що вона нібито хотіла підірвати Верховну Раду з гранатометів та мінометів з Росії та ЛДНР. Для цього змовилась з ватажками бойовиків ЛДНР і з керівником центру звільнення полонених Володимиром Рубаном.
23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід утримання її під вартою на два місяці. В той же день оголосила голодування. Через відмову від їжі були спазми шлунка та криваве блювання.

Зараз ви читаєте новину «Савченко голодує 30-й день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути