неділя, 22 квітня 2018 08:00

Савченко голодує в СІЗО 31 день

Савченко голодує в СІЗО 31 день
Нардеп Надія Савченко голодує вже 31 день. За цей час з'явилась перед камерами лише один раз. Фото: Українська правда

Підозрювана в підготовці терористичного акту нардеп Надія Савченко вже 31 день голодує в слідчому ізоляторі СБУ.

23 березня Шевченківській районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання її під вартою протягом двох місяців. Голодування оголосила тоді ж. На три дні робила перерву, щоб змогла пройти поліграф. Після проходження сказала, що голодування тут ні до чого. Не змогла пройти детектор брехні, бо це вона людина, "яка складно тестується".

У четвер, 19 квітня Савченко проходила експертизу з осудності. Результати наразі невідомі.

За декілька днів до цього нардеп із третього разу пройшла поліграф. Поліграфологи мають визначитися з попередніми висновками і з тим, чи потрібно їм ще продовжувати експертизу.

На одному з телефонів слідчі знайшли зразки жіночої слини, яку треба перевірити. Здати ці зразки добровільно для експертизи Надія Савченко відмовилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко за 28 днів голодування один раз з'явилася перед камерами

"Мені дуже подобається формулювання "примусовий відбір зразків". Що ви ще у мене примусово відберете – життя? Є безліч недопалків, стаканчиків, із яких я пила. Вони можуть набрати повно моєї слини там. Ще можу колись плюнути генпрокурору Луценко в морду. І тоді нехай беруть зразки звідти", - заявила Савченко.

Савченко підозрюють у підготовці замаху на найвище керівництво країни. Слідчі кажуть, що вона нібито хотіла підірвати Верховну Раду з гранатометів та мінометів з Росії та ЛДНР. Для цього змовилась з ватажками бойовиків ЛДНР і з керівником центру звільнення полонених Володимиром Рубаном.
23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід утримання її під вартою на два місяці. В той же день оголосила голодування. Через відмову від їжі були спазми шлунка та криваве блювання.

Зараз ви читаєте новину «Савченко голодує в СІЗО 31 день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути