Ексклюзиви
вівторок, 12 жовтня 2010 16:53

Саркозі змусив французький Сенат вставати перед Януковичем

Саркозі змусив французький Сенат вставати перед Януковичем

Президента Франції Ніколя Саркозі попросили пояснити мотиви, якими він керувався, нагороджуючи Віктора Януковича Орденом Почесного Легіону.

З відповідним листом-запитом до Канцелярії президента Франції звернувся народний депутат від БЮТ Андрій Шкіль.

"Почесний легіон, заснований Наполеоном Бонапартом ще в 1802 році – одна з найважливіших інституцій французької держави, а Орден Почесного легіону - найвища нагорода Франції. В нас такому рівню відповідає лише звання Герой України. Тому, за логікою речей, Янукович мусив би нагородити президента Франції не Орденом Ярослава Мудрого, як вчинив він під час свого візиту до Франції, а званням Герой України – аби нагороди обох президентів були рівноцінними", - зауважив Шкіль .

"По-друге, приналежність до Ордену є свідченням пошани з боку французької держави та офіційним визнанням особливих заслуг перед Францією. Генерал Де Голль стверджував, що Почесний легіон – це спільнота еліти. Однак у мене є великі сумніви, що Віктор Янукович відповідає усім вимогам поняття "еліта", тим паче "французка еліта", - нагадав народний депутат .

"Я можу зрозуміти той факт, що Орденом Почесного легіону свого часу були нагороджені такі видатні українці як Василь Вернадський та Серж Лифар. Однак мені абсолютно незрозуміло, за які заслуги перед Францією Янукович удостоївся найвищої нагороди цієї країни", - підкреслив Шкіль.

"Згідно з Кодексом Ордену, під час відвідин кавалером Ордена французького Сенату, члени Сенату повинні вітати його стоячи", - зауважив він.

"Як Голова підкомітету з питань євроінтеграції та євроатлантичного співробітництва Комітету ВР у закордонних справах, я досить часто контактую зі своїми французькими колегами, в тому числі - й членами Сенату. І мені шкода цих поважних, інтелігентних і освічених людей, які віднині муситимуть вставати перед Віктором Януковичем", - заявив "бютівець".

Як відомо, під час візиту президента України до Парижу, Ніколя Саркозі вручив Януковичу Орден Почесного легіону.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Саркозі змусив французький Сенат вставати перед Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути