четвер, 07 жовтня 2010 20:15

Янукович пообідав з Саркозі і побачив у Франції партнера

 
У Парижі відбулася церемонія зустрічі Президентів України та Франції.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента України.

Президент Франції Ніколя Саркозі зустрів свого українського колегу на ганку Єлисейського палацу. Біля палацу були вишикувані воїни Почесної варти Республіканської гвардії Франції.

Після цього розпочався офіційний обід від імені Президента Французької Республіки на честь Президента України. По його завершенні заплановано зустріч глав держав у форматі "віч на віч". Після зустрічі відбудеться церемонія підписання двосторонніх документів.

Віктор Янукович заявив, що Україна розглядає Францію як партнера у питаннях євро інтеграції.

"Франція є для України найважливішим партнером. Ми на двосторонньому рівні відпрацьовуємо широкий спектр питань наших відносин, в тому числі - торговельно-економічних", - сказав він.

Янукович наголосив, що насамперед, мова йде про створення зони вільної торгівлі, безвізовий режим, підготовку угоди про асоціацію.

Президент висловив переконання, що саміт Україна - ЄС, який незабаром відбудеться, вимагає від України ретельної підготовки з найбільшими партнерами у Євросоюзі - країнами, які відіграють у його політиці визначальну роль.

"Ми дуже цінуємо наші відносини з Францією, і ми будемо їх активізувати. Ми домовилися з президентом Саркозі, що активізація наших взаємин буде, умовно кажучи, починатися з підписання Дорожньої карти, яку ми виконуватимемо та розширюватимемо", - заявив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообідав з Саркозі і побачив у Франції партнера ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути