четвер, 03 грудня 2015 08:12

Санкції проти РФ продовжать, британські ВПС проти ІДІЛ у Сирії та кривава стрілянина у Каліфорнії - головні події ночі

Санкції проти РФ продовжать, британські ВПС проти ІДІЛ у Сирії та кривава стрілянина у Каліфорнії - головні події ночі
Фото: obozrevatel.com

Gazeta.ua пропонує найважливіші події, які сталися в ніч четверга, 3 грудня.

1.Європейський Союз планує подовжити запроваджені проти Росії економічні санкції ще на шість місяців. Про це заявив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Гарсія-Маргайо.

2.Літаки британських ВПС починають наносити удари по позиціях бойовиків "Ісламської держави" (ІД) на території Сирії. Рішення парламенту про авіанальоти на ІД в Сирії було прийнято більшістю голосів після тривалих дебатів. На цьому рішенні наполягав прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон.

3. В каліфорнійському місті Сан-Бернардіно невідомі відкрили стрілянину в центрі для людей з обмеженими можливостями. За попередніми даними загинули 20 осіб. Очевидці кажуть, що в руках нападників були довгі рушниці або обрізи. Двоє підозрюваних у стрілянині - чоловік і жінка - були вбиті американськими спецпризначенцями. Ще один затриманий.

4. Харківські конструктори створили український аналог "Граду". Українська ракетна система залпового вогню "Верба" в рази краща. Вона в 7 разів швидше готується до стрільби. У 4 рази швидше передає топографічну обстановку. І перезаряджається автоматично. Про це розповів генеральний конструктор Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О. Морозова (ХКБМ) Володимир Вакуленко.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти РФ продовжать, британські ВПС проти ІДІЛ у Сирії та кривава стрілянина у Каліфорнії - головні події ночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути