Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2015 22:17

Харківські конструктори створили український аналог "Граду"

Українська ракетна система залпового вогню "Верба" в рази краща від "Граду". Вона в 7 разів швидше готується до стрільби. У 4 рази швидше передає топографічну обстановку. І перезаряджається автоматично.

 

Про це розповів генеральний конструктор Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О. Морозова (ХКБМ) Володимир Вакуленко, повідомляє Depo.Харьков.

Вакуленко зазначив, що зараз система "Верба" виготовлена в дослідному варіанті. На її технічне доопрацювання потрібно 15,9 млн грн. ХКБМ готове протягом 7 місяців підготувати "Вербу" до випробувань і представлення Збройним Силам України.

Серед новинок від харківських розробників - маневрений БТР-4. Пройшов держвипробування і прийнятий на озброєння української армії. Бронеавтомобіль "Дозор" - оснащений кулеметом калібру 12,7, розвиває швидкість до 110 км/год і вміщає екіпаж з семи осіб. Пройшов випробування. Вирішується питання остаточного оформлення документів, після чого машина надійде на озброєння українських військових. Танк "Оплот" або Т-84 на озброєння прийнятий в 2009 році. Але, через відсутність фінансування, їх закупили кілька одиниць. У наступному році - бійці повинні отримати кілька десятків машин.

Зараз ви читаєте новину «Харківські конструктори створили український аналог "Граду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути