Ексклюзиви
середа, 24 березня 2021 20:23

Санкцій проти РФ недостатньо. Потрібен закон про колаборацію - політолог

Санкцій проти РФ недостатньо. Потрібен закон про колаборацію - політолог
"Чому Зеленський не розглядає санкції, які наклали на Коломойського США?" - каже Сергій Таран. Фото: president.gov.ua

Санкції проти російських компаній потрібні, але їх недостатньо. Парламент має прийняти закон про боротьбу з колаборацією. Тільки це може зупинити потік російської пропаганди. Цією думкою з Gazeta.ua поділився політолог, директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран.

"Санкції потрібні, але РНБО і президент мають визначати пріоритети безпеки України. Саме зараз треба розвивати обмеження щодо Росії. Але виникає питання – чому президент не розглядає санкції, які наклали на Коломойського США та ЄС – наші найближчі союзники? Треба вводити обмеження також проти нього та інших одіозних фігур, але РНБО чомусь це питання зараз не розглядає.

Будь-які санкції проти Росії мають зараз політичне значення. Це ознака того, що Україна готова запроваджувати їх, і сигнал до наших партнерів робити так само. Це природно, що вводяться вони проти тих засобів масової інформації, які поширюють російську пропаганду. Але самих санкцій недостатньо, мають бути введені закони, які просто унеможливлювали б використання інформаційних видань для поширення пропаганди та фікції. На рівні парламенту треба прийняти закон про боротьбу з колаборацією", – вважає Сергій Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС запровадили нові санкції проти Росії за порушення прав людини

Президент Володимир Зеленський підписав рішення РНБО про запровадження персональних санкцій. Під санкції потрапили низка громадян РФ та 81 російська компанія.

Зараз ви читаєте новину «Санкцій проти РФ недостатньо. Потрібен закон про колаборацію - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути