Ексклюзиви
пʼятниця, 24 березня 2017 18:21

"Самопоміч" вимагає від НАБУ перевірити факти можливої корупції секретаря міськради Дніпра Мішалова - Садовий

"Самопоміч" вимагає від НАБУ перевірити факти можливої корупції секретаря міськради Дніпра Мішалова - Садовий
Андрій Садовий. Фото: "Львівський портал"

Партія "Самопоміч" звернулася до НАБУ з проханням перевірити інформацію про зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах членів своєї сім'ї секретарем Дніпровської міської ради від партії "Самопоміч" В'ячеславом Мішаловим.

Про це в ефірі телеканала "Еспресо" заявив мер Львова і лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий.

"Знаєте, що ми зробили? Ми написали лист до НАБУ з проханням перевірити всі ці факти. Лист надіслано за підписом Олега Лаврика, депутата Верховної Ради, – зазначив Андрій Садовий. – Ми вимагаємо жорсткого розслідування".

За словами лідера "Самопомочі", якщо факти корупції В'ячеслава Мішалова підтвердять, партія діятиме рішуче.

"Якщо факти підтвердять і він (В'ячеслав Мішалов. – ред.) винен – до побачення! Він не член партії, але він дійсно пройшов за списком "Самопомочі". Філатов запропонував йому стати секретарем міськради. Ми більше за інших зацікавлені у правді, щоб люди дізналися, хто є хто, – наголосив Андрій Садовий. – Я дуже прошу, щоб НАБУ розібралося і дало чітку відповідь, чи є там порушення чинного законодавства".

Мер Львова також припустив, що історію з дніпровськими тендерами можуть використовувати для дискредитації його політичні опоненти.

"Проти мене сьогодні використовуватимуть все, що можливо. Я готовий", – заявив лідер "Самопомочі".

Зазначимо, що на офіційному сайті "Самопомочі" опублікували повідомлення про те, що голова виконавчого комітету партії, народний депутат Олег Лаврик направив звернення до голови НАБУ Артема Ситника з проханням перевірити інформацію, опубліковану в ЗМІ про зловживання службовим становищем секретарем Дніпровської міської ради від "Самопомочі" В'ячеславом Мішаловим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садовий поскаржився на рекет з боку влади

Після того, як В'ячеслав Мішалов був обраний за списками партії "Самопоміч" у міську раду, а в березні 2016 року посів крісло секретаря міської ради, компанії його батька стали регулярно отримувати багатомільйонні підряди від міста.

У період з березня по листопад 2016 року компанії, що мають відношення до Дмитра Мішалова – батька секретаря міської ради, виграли тендери у загальній складності на суму 466 мільйонів гривень. Зокрема, в листопаді 2016 року за результатами тендеру місто замовило ТОВ "Завод "Майстер-Профі" капітальний ремонт Центрального мосту через річку Дніпро за 177,79 млн грн. Серед всіх тендерних заявок пропозиція фірми Мішалова-старшого була однією з найдорожчих, тим не менш, саме вона виявилася найбільш привабливою для міста.

Крім фірм Дмитра Мішалова, бюджетні гроші дістаються і структурам самого секретаря міської ради. За даними "Наших грошей", фірми В'ячеслава Мішалова отримали понад 40 млн грн за проведення мережі інтернет у міські школи та за розробку системи, яка повинна підвищити прозорість міської влади перед городянами.

Питання про вручення підозри міському голові Львова Андрію Садовому вирішуватиме слідчий незацікавленої області. "Аби зняти всі побоювання, які поширює мер Львова, я прийняв рішення, що слідство передадуть в іншу область, де забезпечать об'єктивне й неупереджене розслідування цієї справи", – заявив генпрокурор.

Зараз ви читаєте новину «"Самопоміч" вимагає від НАБУ перевірити факти можливої корупції секретаря міськради Дніпра Мішалова - Садовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути