четвер, 13 липня 2023 08:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Саміт НАТО став черговою поразкою Путіна – ISW

Саміт НАТО став черговою поразкою Путіна – ISW
Саміт НАТО продемонстрував провал цілей РФ, заради яких вона розв'язала війну. Фото: eastnews.ua

Саміт Північноатлантичного альянсу у Литві продемонстрував, наскільки повномасштабне вторгнення росіян в Україну відкинуло назад цілі, заради яких, як стверджує Кремль, Росія розпочинала війну.

У російському інформаційному просторі про саміт НАТО у Вільнюсі повідомляли упереджено і приглушено, що не відповідає масштабній поразці, яку саміт фактично представляє для довоєнних цілей РФ, зазначає американський Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"Мета запобігти розширенню НАТО, відтіснивши Альянс від кордонів Росії, була однією із заявлених вимог Москви перед вторгненням в Україну у лютому минулого року. Кремль постійно повторював цю мету протягом усієї війни", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підсумував результати саміту НАТО для України

Відсутність загального резонансу в російському інформаційному просторі з приводу подій на саміті НАТО, а також вступ Фінляндії до НАТО і згода Туреччини надіслати протокол про вступ Швеції, найімовірніше, свідчить про те, що російський диктатор Володимир Путін усвідомив ці поразки і не хоче про них згадувати.

На тлі саміту НАТО міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу намагався представити контрнаступ Збройних сил України як невдалу операцію. Навіть попри настанови Кремля не применшувати результати ЗСУ та не перебільшувати російські успіхи, щоб позиціонувати очолюване ним Міністерство оборони РФ як ефективного керівника бойовими діями в Україні після невдалого заколоту ПВК "Вагнер".

Зараз ви читаєте новину «Саміт НАТО став черговою поразкою Путіна – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути