пʼятниця, 22 жовтня 2021 07:05

Кроки на межі закону піднімають рейтинг Зеленського - соціолог

Кроки на межі закону піднімають рейтинг Зеленського - соціолог
Фото: Сергій Старостенко

За два з половиною роки президентства Володимир Зеленський суттєво змінився. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua каже Євген Головаха, заввідділу соціально-політичних процесів Інституту соціології Національної академії наук.

"Потроху набуває рис, які відрізняють керівника невеликої фірми, як "Квартал 95", від керівника великої організації - держави. Відчуває відповідальність не тільки за вузьке коло однодумців, а й за країну. Зараз більше схожий на традиційний образ президента, ніж два роки тому. Саме через несхожість на попередників його і обрали. Тепер змінюється. У чомусь іде далі. Наприклад, у тому, як вирішує і діє між законним обґрунтуванням і необхідністю. Це почалося з закриття каналів кума Путіна Медведчука, з його притягненням до суду. Саме ці кроки на межі закону підняли рейтинг", - зауважив він.

За його словами, рейтинг Зеленського за час президентства падав не так швидко, як у попередників.

"Це тривало до початку цього року, - каже Головаха. - А коли пішов на жорсткі кроки, рейтинг почав рости. Зеленський взявся за Медведчука, на що не зважився Порошенко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленського може перемогти тільки новий Зеленський" - Євген Головаха

Соціолог вважає, що риторика Зеленського на міжнародній арені стала більш наступальною.

"Тим самим він привернув увагу Заходу до України. В політиці сором'язливість – погана риса. Про інтереси країни треба говорити голосно. А потім дипломати мають це вирішувати під своєю дипломатичною ковдрою. Хто так робить, має зиск. З ним рахуються. Зеленський це зрозумів. Попередники поводилися сором'язливо із Заходом. Якщо їх не чіпають, їм добре. Зеленський почав висловлювати претензії. Бо ми стоїмо на передовій оборони західного світу. А могли залишитися в Євразії і передовою була б Польща. Треба нагадувати про це", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Кроки на межі закону піднімають рейтинг Зеленського - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути