пʼятниця, 14 червня 2019 02:51

Саакашвілі розповів, як діятиме, якщо ЦВК йому відмовить

Саакашвілі розповів, як діятиме, якщо ЦВК йому відмовить
Саакашвілі готовий судитися з ЦВК. Фото: Інтерфакс

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі піде до суду, якщо ЦВК не стане реєструвати його кандидатом у депутати Верховної Ради України.

"Президент України Зеленський скасував указ свого попередника і визнав, що моє видворення з України було незаконним. Отже, моя відсутність теж була незаконною. Якщо вона незаконна, то вона поважна. Тобто, якщо ЦВК не буде мене реєструвати, я сподіваюся, що суд це питання вирішить", – сказав він Радіо Свобода.

Водночас Саакашвілі пообіцяв виконати рішення суду, якщо ЦВК відмовить йому в реєстрації і суд визнає таке рішення законним.

За законом, в народні депутати можуть балотуватися тільки ті громадяни України, які постійно проживали на її території протягом останніх п'яти років перед виборами.

Саакашвілі був відсутній в Україні з лютого 2018-го по травень 2019 року після того, як його силоміць видворили з країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі йде в Раду і показав список

28 травня президент Володимир Зеленський вніс зміни до указу свого попередника Петра Порошенка й повернув колишньому президенту Грузії й екс-губернатору Одещини Міхеїлу Саакашвілі громадянствоУкраїни.
29 травня Саакашвілі повернувсядо Києва.
Саакашвілі закликав однопартійців з "Руху нових сил" підтримати партію Володимира Зеленського "Слуга народу" на майбутніх позачергових виборах до Верховної Ради.
Пізніше Саакашвілі заявив, що "Рух нових сил" йде на вибори до Верховної Ради самостійно.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі розповів, як діятиме, якщо ЦВК йому відмовить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути