неділя, 18 квітня 2021 22:14

"Русский мир" помер у муках, Путін буде "бомбити Воронеж": 5 блогів тижня

"Русский мир" помер у муках, Путін буде "бомбити Воронеж": 5 блогів тижня
США ввели санкції проти Росії. Вони наближають кінець путінського режиму, вважає соціолог Ігор Ейдман. Фото: Reuters

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. Найдієвіший рецепт протидії дезінформації сформульовано ще в часи античності. Звучить він як "пізнай самого себе". Бо чим краще знаєш своє "я", тим менше шансів у ворога на те, щоби заповнити токсичною брехнею прогалини у твоїй самоідентичності. Саме людина є не лише головною мішенню дезінформації, а й найпотужнішим знаряддям протидії їй. Про це варто пам`ятати представникам новоствореного Центру протидії дезінформації, щоби його діяльність не перетворилася на забюрократизоване блукання у темряві, вважає кандидат філософських наук Максим Кияк.

2. Американці ввели безпрецедентно жорсткі санкції проти Росії. Путін у відповідь буде "бомбити Воронеж", тобто продовжить будувати нову залізну завісу, закручувати гайки, випилювати Росію із світової економіки, бити по інтересах самих росіян. Санкції наближають кінець путінського режиму, переконаний соціолог Ігор Ейдман.

3. "Русский мир" процвітав на території країн колишнього СРСР до того моменту, поки Путін не почав за нього боротися. У відносинах Росії і її колишніх сусідів по Союзу не було ідилії, але існувала стабільність і взаємна вигода перекривала конфліктні моменти. Але велич свербіла і не давала спати ночами. Все, за що оголосив боротьбу цей діяч, померло в корчах і муках. Нема більше ні "русского мира" зовні, ні демократичного суспільства всередині РФ. Немає міжнародного авторитету. "Русский мир" може сказати спасибі Путіну за підтримку. Ліки виявилися гірші за хворобу, міркує письменник Ян Валетов.

4. За останні два роки у Києві середня вартість "квадрату" на первинному житловому ринку економ класу зросла на 19%. Тобто із $750 до $950. Вторинний ринок підскочив на 25% - із $1040 до $1300. Гравці ринку перестраховуються та вкладають усі кризові фактори і ризики в ціну нерухомості. Тенденція до дорожчання ростиме. Далі матимемо величезні ціни і неплатоспроможність, наголошує президент Національного експертно-будівельного альянсу Віктор Лещинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третя світова війна уже стоїть на порозі

5. Уже кілька років я не можу позбутися тривожного враження, що наш світ летить шкереберть. Йдеться не так про факти чи статистичні дані, як про підсвідомий неспокій, інтуїцію, що сигналізує про наближення чогось лихого. Раціо щоразу намагається їх відкинути, але під шкірою в нас живе тварина, яка ще пам'ятає про здатність передчувати землетруси. Світ нині схожий на карпатську полонину у розпал літа, з усіх сторін якої долинає характерне дзеленчання. Метафора буде завершеною, якщо прийняти, що корови і вівці – це різні країни, а всі їхні дзвіночки – тривожні. Маржина собі спокійно пасеться, навіть не підозрюючи, що гуляє по мінному полю, міркує письменник Андрій Любка.

Зараз ви читаєте новину «"Русский мир" помер у муках, Путін буде "бомбити Воронеж": 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути