Ексклюзиви
вівторок, 09 квітня 2013 14:28

Руками "тушок" влада хоче запустити процес розколу "Баткьівщини" - експерт

Руками "тушок" влада хоче запустити процес розколу "Баткьівщини" - експерт
Володимир Фесенко. Фото: lenta-ua.net

Арсеній Яценюк ще формуючи партійні списки заклав "міну повільної дії" щодо появи "тушок".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

Нагадаємо, що вже позафракційний депутат Андрій Табалов заявив, що готовий повернутися до фракції "Батьківщина", в разі якщо Арсеній Яценюк складе із себе повноваження голови фракції. Натомість ще один депутат, який залишив фракцію, Віталій Немілостівий готовий скласти із себе депутатські повноваження, але тільки разом із Яценюком.

"Яценюк став слабкою ланкою, - зауважив Фесенко. - І він сам, по суті, підготував ці ризики. Коли він формував виборчі списки "Батьківщини" і коли взяв до прохідної частини дуже сумнівних людей, то про це писали ще до виборів у серпні минулого року. Тоді Арсеній Петрович заклав міну сповільненої дії. А зараз цим просто скористалися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Луценка може розколоти "Батьківщину", посиливши "тушкування" - експерт

Політолог уточнив: "Зараз цю ситуацію використовують. Так, б'ють по Яценюку, але не тому, що так комусь не подобається Арсеній Петрович, чи що він становить для влади таку велику загрозу. Справа не в цьому. По Яценюку б'ють, щоби послабити найбільшу опозиційну фракцію. Мета — вибити Яценюка. Якщо не буде такого ж сформованого лідера фракції, тоді буде легше далі запустити процес розколу ("Батьківщини" - ред.)".

Фесенко не виключає, що робити такі заяви Табалову та Немілостівому "порадили" "досвідчені люди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада почала кампанію проти Яценюка, бо побоюється його рейтингу - експерт

"А от заяви Яценюка, які він робить, щодо впливу Клюєва — це, думаю, лише емоції і намагання відволікти увагу від власної відповідальності. Бо, на жаль, питання власної відповідальності існує. І, думаю, Арсеній Петрович це теж розуміє. Тому він намагається такими заявами зняти напругу", - додав експерт.

За появу у фракції "тушок", на думку політолога, відповідати таки доведеться, та от в якій формі — залишається під питанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Негідникам у фракції робити нічого" - Пишний відповів "тушці" Табалову

"Як мінімум, у фракції треба створити більш демократичні механізми розгляду та ухвалення рішень. Судячи з різних джерел, у фракції не дуже нормальна атмосфера. Є прихована напруга, є безліч проблем. І нинішня ситуація парламентської кризи просто провокує загострення цих проблем. А оскільки ці проблеми виходять назовні і ними користуються", - наголосив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Руками "тушок" влада хоче запустити процес розколу "Баткьівщини" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути