пʼятниця, 14 січня 2011 16:14

Рух вступився за Матіос

Рух вступився за Матіос

Лідер Народного Руху України, народний депутат Борис Тарасюк звернувся до генпрокурора Віктора Пшонки із проханням перевірити факти протиправного переслідування правоохоронними органами письменниці Марії Матіос та, за наявності підстав, притягнути винних до відповідальності.

Як повідомляє прес-служба НРУ, Тарасюк нагадав, що зазначені заходи правоохоронними органами України здійснюються у зв'язку зі зверненням голови Ради організації ветеранів України, народного депутата від Компартії Цибенка щодо нібито "ганебного порівняння" письменницею у її книзі "Вирвані сторінки з автобіографії" обеліску на могилі Невідомого Солдата у парку Вічної Слави.

"Варто зазначити, що такі правовідносини є приватноправовими і мають врегульовуватись нормами цивільного права. Тому надмірна активність правоохоронних органів у цій ситуації викликає лише подив", – зазначено в депутатському зверненні.

Парламентарій зауважив, що відповідні дії правоохоронців можуть розцінюватися лише як політичне переслідування. "Такі дії правоохоронних органів не лише порушують права та свободи людини, але й шкодять міжнародному іміджу нашої країни", – резюмував партієць.

Нагадаємо, що, за словами письменниці Марії Матіос, 17 грудня працівники Шевченківського райвідділу внутрішніх справ Львова за дорученням ГПУ розшукували її у видавництві "Піраміда", аби вилучити з продажу примірники книги Матіос "Вирвані сторінки з автобіографії".

У свою чергу генпрокурор країни Віктор Пшонка запевнив, що його відомство не давало жодних доручень щодо "переслідування" української письменниці Марії Матіос.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Рух вступився за Матіос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути