пʼятниця, 14 січня 2011 13:39

Могильов каже, що з переслідувань письменників "роздувають мильну бульбашку"

Могильов каже, що з переслідувань письменників "роздувають мильну бульбашку"

Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов заявляє, що міліція не переслідує ні журналістів, ні письменників.

Про це він сказав сьогодні, 14 січня, під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

Відповідаючи на запитання народного депутата Володимира Яворівського (фракція БЮТ-Батьківщина) про переслідування письменниці Марії Матіос, Могильов сказав, що ні про які переслідування мови не йде.

За його словами, прокуратура "направила папір" до міліції, щоб опитати письменницю, оскільки один з народних депутатів написав скаргу про те, що вона "образила його". "Він подав заяву в прокуратуру, а прокуратура направила нам папір опитати", - сказав міністр.

Міністр зазначив, що Матіос не була допитана, оскільки її не знайшли за адресою, де вона прописана. "Які тут переслідування", - сказав Могильов. "Це ви, так би мовити, роздуваєте мильну бульбашку з нічого", - додав міністр.

Відповідаючи на запитання про переслідування журналістки Олени Білозерської, він сказав, що про переслідування також мова не йде, а її просто опитують, оскільки на її блозі в інтернеті з'явилися матеріали, "в яких показують, як пляшками із сумішшю закидають у тому числі житлові приміщення" .

При цьому, як зазначають журналісти, Могильов неправильно назвав прізвище Білозерської, називаючи її "громадянка Білозер".

Нагадаємо, 12 січня українська письменниця Марія Матіос звернулася до генерального прокурора України Віктора Пшонки з відкритим листом, у якому заявляє про початок політичного переслідування після виходу її останніх книг.

ВО Свобода заявила, що в середу вранці київська міліція обшукала квартиру відомої журналістки і блогера Олени Білозерської нібито в рамках кримінальної справи у зв'язку з діяльністю ВО Тризуб ім. Степана Бандери.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Могильов каже, що з переслідувань письменників "роздувають мильну бульбашку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути