понеділок, 24 серпня 2020 19:48

Розігрували свиней і кролів: "слугу" піарили концертом за бюджетні гроші

На Харківщині відбувся концерт із піаром представника президентської партії "Слуга народу" за бюджетні кошти. Про це повідомляє громадянська мережа "Опора".

22 серпня у місті Дергачі провели концерт до дня міста. Там була політична реклама, хоча гроші на захід виділялися із міського бюджету.

Раніше на сайті міськради з'явився анонс цієї події. Окрім представників влади в анонсі також вказали "почесного громадянин міста" Костянтина Жидкова.

Спостерігачі фіксували борди з його зображенням на фоні реклами "Слуга Народу".

 

У "Прозорро" опублікували декілька угод щодо проведення концерту. 49 900 грн запланували заплатити ФОП за послуги з організації звукового забезпечення свята.

Ще одну угоду на 49 900 грн уклали з ФОП на організацію виступу музичного колективу "Prime Orchestra". Третю на ту саму суму – з ФОП на святковий феєрверк.

Виглядає, що такі суми використали, бо за законом на суми до 50 тис. грн застосовується порядок проведення спрощених закупівель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мудаки, які рвуться до корит, найбільше нашкодили Україні за 29 років

"Опора" намагалася отримати коментар від міської ради. У перший день представниця мерії до кінця робочого дня так і не з'єднала з в.о. міського голови Катериною Бондаренко. А наступного дня додзвонитися вже було неможливо взагалі.

Під час заходу на екрані на сцені регулярно показували політичну рекламу Костянтина Жидкова на фоні бренду "Слуги народу". Відео з цим, навіть, виклали на сторінці Дергачівської РДА у Facebook.

Під час концерту Жидков проводив лотерею, де розігрували свиней, кролів, телефони і телевізор. Його вітали музиканти на сцені, а деякі бажали удачі на виборах.

 
 

Крім того, організацію феєрверку теж приписали Жидкову.

"Наш головний сюрприз. Сьогодні вас чекають ще одні чудові гості, після яких, звичайно, буде ще один подарунок від Костянтина Жидкова – це святковий феєрверк", - заявив ведучий зі сцени.

Виборчий процес на місцевих виборах 25 жовтня стартує 5 вересня. Агітувати кандидати можуть лише після реєстрації.

Зараз же подібні дії можна назвати потенційним порушенням принципу рівності виборчого процесу. По-перше, через дії, що мають ознаки агітації. По-друге, через використання бюджетних коштів або адмінресурсу для власного піару, кажуть в "Опора".

У четвер на сторінці Офісу президента у Facebook транслювалася реклама партії "Слуга народу".

У Комітеті виборців заявили, що президент Володимир Зеленський напередодні місцевих виборів займається політичною корупцією і використанням адміністративного ресурсу в агітації.

Зараз ви читаєте новину «Розігрували свиней і кролів: "слугу" піарили концертом за бюджетні гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути