четвер, 20 серпня 2020 14:14

Агітаційний тур Зеленського оплачується з кишень українців. Це корупція і адмінресурс - Комітет виборців

Агітаційний тур Зеленського оплачується з кишень українців. Це корупція і адмінресурс - Комітет виборців
Президент Зеленський повторює шлях попередників у використанні адмінресурсу. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський напередодні місцевих виборів займається політичною корупцією і використанням адміністративного ресурсу в агітації. Про це повідомляє Комітет виборців.

Зеленський використовує службові поїздки для агітації за партію "Слуга народу", кажуть в організації.

Про це свідчать фото та відеоматеріали, оприлюднені за результатами регіональних поїздок президента. Зеленський фактично проводив приховану політичну агітацію в Запоріжжі та Херсоні.

Так 19 серпня під час робочої поїздки президента до Запоріжжя та 20 серпня - до Херсона - на сцені, де виступав президент, були наявні матеріали з ознаками агітаційних, розміщені на користь СН. Зеленський проводив виступ на тлі банерів із логотипом "Слуги народу" та написом "Зе! місцеві".

Також у виступах Зеленський постійно акцентував на словосполученні "Україна – це ти", що є виборчим гаслом партії на місцевих виборах.

Крім того, участь у робочій поїздці президента до Запоріжжя взяв міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, який під час заходу офіційно представив кандидата від СН на виборах міського голови.

За оцінкою Комітету виборців такі дії президента та членів Кабінету міністрів є проявом використання службових повноважень у політичних цілях, мають ознаки політичної корупції та є зловживанням адмінресурсом.

Враховуючи, що фінансування робочих поїздок президента здійснюється за бюджетні кошти, такі дії також можна розцінювати як прояв прихованої агітації за кошти платників податків.

За даними Єдиного вебпорталу використання публічних коштів, у середньому один регіональний переліт президента коштує близько 250 тис. грн. Всього від початку серпня Державне управління справами перерахувало авіакомпанії "Україна" понад 1 млн грн за перельоти Зеленського.

При цьому ці цифри не враховують коштів, які держава витрачає на охорону та безпеку перших осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніякої агітації" - Зеленський приїхав на будівництво доріг в одну з областей

У четвер на сторінці Офісу президента у Facebook транслювалася реклама партії "Слуга народу".

Місцеві вибори в Україні заплановано на 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Агітаційний тур Зеленського оплачується з кишень українців. Це корупція і адмінресурс - Комітет виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути