Ексклюзиви
середа, 14 червня 2023 05:11

Росіяни замість Путіна почали шукати Пригожина

Росіяни замість Путіна почали шукати Пригожина
Євген Пригожин став вдвічі популярнішим за Володимира Путіна. Фото: Лента

Росіяни стали вдвічі частіше шукати очільника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина, ніж кремлівського диктатора Володимира Путіна.

У травні росіяни шукали інформацію про очільника ПВК в Google Trends та Yandex Wordstat більш ніж удвічі частіше, ніж про Путіна, пише видання "Верстка", з посиланням на статистику пошуковиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин похвалив ЗСУ і повідомив, що "вагнерівці" повернуться на війну

Зростання інтересу до Пригожина почалося на початку травня і досягло рекорду до кінця місяця. Динаміка його популярності була на рівні 100 балів, інтерес до Путіна водночас був значно нижчим – лише 28 балів.

Також в травні у прокремлівського пошуковика Yandex запитували про "кухаря Путіна" 744 тис. разів, а кількість показів на запит "Путін" досягла всього 305 тис.

Найближчими місяцями в Росії може відбутися зміна режиму. Не завдяки ЦРУ чи підлому Заходу. Навпаки, людина, яка, швидше за все, стане наступником Путіна, не хто інший, як засуджений злочинець, який пройшов шлях від ресторатора до голови ПВК "Вагнер", пише для The Messenger американський професор політології українського походження Олександр Мотиль.

Він вважає, що поведінка та ресурси Пригожина дозволяють припустити, що він міг би ініціювати путч, який усуне від влади Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни замість Путіна почали шукати Пригожина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути