Ексклюзиви
середа, 14 червня 2023 03:08

Пригожин похвалив ЗСУ і повідомив, що "вагнерівці" повернуться на війну

Пригожин похвалив ЗСУ і повідомив, що "вагнерівці" повернуться на війну
Євген Пригожин оцінив контрнаступ ЗСУ. Фото: Скріншот з відео

Власник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин анонсував повернення своїх бойовиків на фронт 5 серпня.

Він також визнав, що Збройні сили України "роблять все грамотно" під час свого контрнаступу. Відео виступу ватажка "вагнерівців" опублікував один із пропагандистських Telegram-каналів.

"Вони підрізають певні частини на Запорізькому напрямку. Водночас вони прикривають свій лівий фланг – там, де зараз всі ці бої, Урожайне тощо. Площа, яку їм вдалося зайняти, вони оцінюють як 100 кв. км. За моїми підрахунками, навіть трохи більше", – каже власник ПВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павуки гризуться в банці– чи піде Євген Пригожин на повалення Путіна?

Пригожин також заперечує величезні втрати українських військ, про які кажуть росіяни. Він наголосив, що йдеться про "звичайні бойові втрати".

"Рухаються вони акуратно, спокійно. Втратили два "Леопарди" і декілька Bradley. Звичайні бойові втрати. Я не для їхнього піару говорю. А для того, щоб ми тверезо оцінювали. Тому радіти зарано", – каже очільник "Вагнера".

Пригожин знову запевнив,що його підлеглі не будуть укладати контракти з російським міноборони.

"Ті казки керівництва Міноборони РФ, що ті, хто не підпише контракт з Міноборони, не зможе брати участь в "СВО" (в Росії так називають війну, яку ведуть в Україні – Gazeta.ua) – ніхто не може заборонити "рускому чоловіку" захищати свою землю", – підсумував він.

Найманців ПВК "Вагнер" зобов'язали укласти контракт для набуття правового статусу і для офіційного ведення служби в лавах російської армії до 1 липня 2023 року.

Пригожин відмовився підписувати контракти з Міністерством оборони РФ. Він вважає, що міністр Сергій Шойгу не може йому наказувати.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин похвалив ЗСУ і повідомив, що "вагнерівці" повернуться на війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути