неділя, 11 червня 2023 12:32

У Пригожина відбирають ПВК "Вагнер"

У Пригожина відбирають ПВК "Вагнер"
До кінця місяця "вагнерівці" повинні укласти контракт з міноборони РФ. Фото: скріншот з відео

Найманців приватної військової компанії "Вагнер" зобов'язали укласти контракт для набуття правового статусу і для офіційного ведення служби в лавах російської армії до 1 липня 2023 року.

Відповідний указ 10 червня підписав глава міноборони Росії Сергій Шойгу, повідомив його заступник Микола Панков.

"Наказ розширює можливості комплектування підрозділів об'єднаного угруповання військ як військовослужбовцями, так і добровольцями, спільного застосування військових підрозділів і добровольчих організації", – заявив заступник Шойгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW проаналізував розкол між Пригожиним і міноборони РФ

Приватна військова компанія Вагнера, ПВК "Вагнер", група Вагнера - російське збройне формування, яке було визнане міжнародною злочинною та терористичною організацією. Комплектується російськими та іноземними найманцями, засудженими злочинцями. Створена 2013 року в Російській Федерації для участі у збройних конфліктах без залучення регулярних військ. Від 2022 року згадується також під назвою ПВК "Ліга".

Бере участь у бойових діях, зокрема, на сході України з 2014 року та під час повномасштабної війни проти України на боці Росії, у Сирії на боці союзника Росії режиму Асада, у Судані, у Лівії, у ЦАР. Учасники групи підозрюються в численних воєнних злочинах, у злочинах проти людяності тощо. Включена до санкційних списків США, Європейського Союзу та Японії. 26 січня 2023 визнана Міністерством фінансів США транснаціональною злочинною організацією та 6 лютого 2023 року Верховною Радою України - міжнародною злочинною організацією.

У Бахмуті Збройні сили України ліквідували 21 тис. "вагнерівців", ще 60 тис. найманців поранено.

Зараз ви читаєте новину «У Пригожина відбирають ПВК "Вагнер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути