вівторок, 06 червня 2023 13:46

Спецтема: Війна Росії проти України

ISW проаналізував розкол між Пригожиним і міноборони РФ

ISW проаналізував розкол між Пригожиним і міноборони РФ
Американський Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував заяви щодо просування ЗСУ у Бахмуті та розколу між міноборони РФ і бойовиками ПВК "Вагнер". Фото: ТАСС

Ватажок приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин продовжує поширювати наративи проти міністерства оборони Російської Федерації в російському інформаційному просторі. Засновник і фінансист "вагнерівців" прагне таким чином зберегти свій статус після відходу ПВК з фронту в Україні.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував розкол між міноборони РФ і бойовиками ПВК "Вагнер" у свіжому звіті.

"Риторичні шаради Пригожина, ймовірно, ще більше поглиблять розкол між російським міноборони та групою "Вагнер", тим самим перешкоджаючи боєздатності обох сил. Додатково це породить зростання невдоволення в інформаційному просторі, який раніше підтримував "курара Путіна", ‒ ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просуваються вперед: аналітики показали свіжі карти боїв

Пригожин заявив, що українські війська взяли під контроль частину Берхівки, яка знаходиться на півночі від Бахмута на Донеччині. Водночас в ISW не бачать візуального підтвердження просування українців у Бахмуті, пов'язаного з обмеженими наступальними операціями 5 червня.

На фронті за останні 48 год. значно активізувалися бої на багатьох ділянках. Зокрема на тих, які протягом кількох місяців були спокійними.

Водночас ворожнеча між найманцями приватної військової компанії "Вагнер" та російським міноборони досягла безпрецедентного рівня, повідомило 6 червня міністерство оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «ISW проаналізував розкол між Пригожиним і міноборони РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути