вівторок, 06 червня 2023 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просуваються вперед: аналітики показали свіжі карти боїв
6

Збройні сили України значно просунулися на фронті на Бахмутському напрямку. Наші воїни досягли успіхів під час контратак на півдні країни та на Донбасі.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донеччині тривають.

Напередодні ЗСУ здійснили обмежене просування на північ і південний захід від Бахмута Донецької області. Захисники ведуть наступальні операції на східному фронті в районі міста-фортеці і просунулися на 200-1600 м у напрямку Оріхово-Василівки, а також від 100 до 700 м біля Іванівського та Кліщіївки.

Просування від 300 м до 1 км в напрямку Залізнянського та Богданівки підтвердив речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий.

Російські війська тим часом безуспішно атакували ЗСУ поблизу Невельського та Мар'їнки. Українські сили здійснили наземні атаки поблизу Опитного та Водяного.

Власник і засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що українські війська захопили невизначену частину Берхівки. Він розкритикував російське військове командування за попередній відхід військ РФ із Берхівського водосховища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поспіхом прибирає з Криму частину Чорноморського флоту

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

ЗСУ здійснили наземні атаки поблизу Первомайського. У російському міноборони повідомили, що підрозділи чеченського спецназу "Ахмат" продовжили наступальні дії поблизу Мар'їнки на Донбасі.

Українські сили продовжують контрнаступ у західній частині Донецької та східній – Запорізької областей. ЗСУ досягли обмежених тактичних успіхів, протягом минулої доби.

Геолокаційні кадри від 4 і 5 червня свідчать, що ЗСУ ймовірно, просунулися на південний захід від Великої Новосілки та в межах 1,5 км на північний захід від Сторожевого.

Українські війська форсували річку Шайтанку та вели штурм біля Новодонецького. Росіяни повідомляли, що ЗСУ витіснили їх з Новодонецького.

На фронті за останні 48 год. значно активізувалися бої на багатьох ділянках. Зокрема на тих, які протягом кількох місяців були спокійними.

Водночас ворожнеча між найманцями приватної військової компанії "Вагнер" та російським міноборони досягла безпрецедентного рівня, повідомило 6 червня міністерство оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просуваються вперед: аналітики показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути