вівторок, 06 червня 2023 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія поспіхом прибирає з Криму частину Чорноморського флоту

Росія поспіхом прибирає з Криму частину Чорноморського флоту
Війська РФ забирають частину Чорноморського флоту з Криму. Фото: ВМС України

Росія намагається вберегти від атак кораблі Чорноморського флоту РФ.

Командування частково перекидає судна із тимчасово окупованого Криму до Новоросійська Краснодарського краю, повідомили експерти Інституту вивчення війни (ISW).

"Російські війська перекидають логістичні центри Чорноморського флоту з Севастополя до Новоросійська. Окупанти переміщують логістичні центри через масові проблеми з логістикою та забезпеченням боєприпасами в окупованому Криму", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ вивела в море кораблі Тихоокеанського флоту

Десантні кораблі ворога продовжують маневрувати у Чорному морі та заходити до Севастополя. Водночас вектор їхнього базування зміщується у бік Новоросійська.

"Нещодавні удари по російських районах зосередження, логістичним вузлам та транспортним об'єктам на півдні України також викликали підвищене занепокоєння щодо безпеки Чорноморського флоту. Цей факт, імовірно, відображає переміщення кораблів РФ до Краснодарського краю", – сказано в звіті ISW.

У Росії на різних щаблях влади не знають, як реагувати на події в Бєлгородській області РФ. Операція у регіоні підрозділів "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії" показує відсутність у Кремля узгоджених дій та реакції.

Зараз ви читаєте новину «Росія поспіхом прибирає з Криму частину Чорноморського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути