неділя, 05 квітня 2020 05:49

Росія хоче через коронавірус розвалити Євросоюз - посол України в ООН

Росія хоче через коронавірус розвалити Євросоюз - посол України в ООН
Кислиця розповів про дії Росії в ООН. Фото: Укрінформ

Російські дипломати намагаються використовувати ситуацію з коронавірусом для просування власних пропагандистських ідей.

Росія хоче провести через Генасамблею ООН проект резолюції по коронавірусу. Проект містив формулювання про скасування міжнародних санкцій. Російська сторона демонструє великий професоналізм, прагнучи до досягнення своєї мети, в інтерв'ю "Голосу Америки" сказав постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

"Те, що Москва розробляє багаторівневі і багатокрокові плани - це факт", - зазначив Кислиця.

Цьому передувало подання Росією свого проєкту резолюції по COVID-19, який містив вимогу про скасування міжнародних санкцій. Україна заблокувала проєкт. Київ підтримали Грузія, США, Великобританія, ЄС та інші країни.

"В умовах глобальної кризи, коли світові особливо необхідна єдність, РФ вирішила скористатися ситуацією для просування власних вузько політичних інтересів", - йдеться в заяві МЗС щодо вжиття резолюції ГА ООН "Глобальна солідарність для боротьби з COVID-19".

"Ігноруючи відсутність підтримки абсолютної більшості держав-членів ООН, Росія подала паралельний проєкт резолюції, головний посил якого, незважаючи на включення в його назви питання COVID-19, повністю вписується в логіку її попередніх закликів до скасування обмежувальних заходів, які були введені у відповідь на вчинення ним тяжкого міжнародного злочину - збройної агресії ", - йдеться в заяві українського МЗС.

Посол України в ООН підкреслив, що позиція України щодо запропонованої Росією резолюції підтримала "дуже широка група держав". Посол окремо звернув увагу за позицію ЄС щодо російського проекту. ЄС виступив проти російського тексту документа за кілька хвилин до кінця голосування.

"Розумію і згоден з тим, що Європейський Союз повинен продемонструвати єдність, так як частина ковідного плану Російської Федерації - це використовувати коронавірус, щоб посилити протиріччя всередині Європейського Союзу, і тим самим його розвалити, принаймні політично", - заявив посол України в ООН - "Тому я з розумінням ставлюся до того, що європейці до самої останньої хвилини виробляли ту формулу, яка б дозволила всім країнам приєднатися".

Посол зазначив, що криза викликана коронавірусом може "за злою іронією" стати приводом для ООН, окремих країн, і регіональних об'єднань "позбутися від старих методів" і ширше почати використовувати в роботі нові технології, зберігши при цьому демократичність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світу загрожує голод - в ООН налякали неприємними прогнозами

Як відомо, Генасамблея ООН прийняла резолюцію про глобальну солідарність в боротьбі з COVID-19, яку ініціювали Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія, Гана, Індонезія, Сінгапур. Резолюція вказує на "безпрецедентні наслідки" пандемії і закликає до "посилення міжнародної кооперації з метою стримати, пом'якшити наслідки і перемогти" хвороба. Україна, серед інших країн, була співавтором цієї резолюції.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче через коронавірус розвалити Євросоюз - посол України в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути