Ексклюзиви
субота, 06 лютого 2010 13:02

Російським спостерігачам дозволили в"їхати на територію України

Російським спостерігачам дозволили в"їхати на територію України

Українські прикордонники дозволили в"їзд на територію країни групі російських громадян - міжнародних спостерігачів від організацій CIS-EMO, які сьогодні вранці були зупинені на прикордонному переході в Харківській області.

Про це повідомляє заступник керівника місії спостерігачів Олексій Мартинов.

Як повідомлялося, сьогодні вранці 92 людини, які на двох автобусах прямували з Росії в Донецьку область для участі у спостереженні за перебігом другого туру президентських виборів, були затримані прикордонниками на пункті пропуску Гоптівка.

"Після багатогодинних переговорів і з"ясування ситуації прикордонники пропустили на територію України спостерігачів від нашої організації. Всі вони офіційно зареєстровані в ЦВК України, однак мандатів у них на руках не було, тому що документи знаходяться в штабі місії в Донецьку ", - сказав він.

За його словами, після того, як керівництво українського прикордонного загону з"ясувало всі обставини справи та повноваження спостерігачів підтвердилися, автобуси з ними були пропущені через пункт пропуску.

Раніше повідомлялося, що представники міжнародної організації зі спостереження за виборами в Україні CIS-EMO відзначають домінування під час виборчої кампанії чорного піару, образ і порожніх гасел.

Міжнародна неурядова організація CIS-EMO займається сприянням збереженню і розвитку інституту виборів на пострадянському просторі, була створена і зареєстрована в Росії у вересні 2003 року. Брала участь у спостереженні за виборами практично у всіх країнах СНД з 2004 року.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Російським спостерігачам дозволили в"їхати на територію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути