Ексклюзиви
четвер, 04 лютого 2010 16:25

ЄС протестує і непокоїться через нові положення закону про вибори

ЄС протестує і непокоїться через нові положення закону про вибори

Європейські парламентарії висловили занепокоєння зміною виборчого законодавства України.

Координатори двох політичних груп асамблеї ЄС Ельмар Брок (Європейська народна партія) і Чарльз Таннок (Європейські консерватори і реформісти) зажадали в четвер, щоб глава дипломатії ЄС Кетрін Ештон виступила із заявою протесту, в зв"язку з прийнятим напередодні Верховною Радою України новим виборчим законом.

На їхню думку, ЄС повинен терміново відреагувати та висловити протест, бо цей закон змінює правила проведення виборів і спостереження за ними.

"Зміна правил виборів між двома турами президентських виборів викликає серйозне побоювання, що вони тепер вразливі в сенсі порушень і зловживань, і це може підірвати їх кінцевий результат", - мовиться в спільній заяві депутатів.

Брок і Таннок підняли це питання в четвер на засіданні комітету з міжнародних справ Європарламенту перед міністром закордонних справ Іспанії Мігелем Анхелем Мартіносом, чия країна зараз головує в ЄС.

Той, у свою чергу, сказав, що після вступу в силу Лісабонського договору це стосується компетенції верховного представника ЄС Кетрін Ештон.

До вимог Брока і Таннока приєднався голова спостережної місії Європарламенту, соціаліст Павло Коваль, який перебуває разом з іншими спостерігачами в Києві.

Нагадаємо, що 3 лютого Верховна Рада України прийняла зміни до закону "Про вибори президента", а наступного дня Президент Віктор Ющенко підписав його.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «ЄС протестує і непокоїться через нові положення закону про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

115

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути