Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 00:03

Росіяни продовжують тримати десятки тисяч військ уздовж українського кордону - Пентагон

Росіяни продовжують тримати десятки тисяч військ уздовж українського кордону - Пентагон
Фото: dt.ua

Пентагон висловив стурбованість у зв'язку із зростанням насильства на Сході України і закликав російську сторону зробити кроки до деескалації ситуації.

Про це заявив у Вашингтоні представник Пентагону полковник Стів Уоррен, - повідомляє Укрінформ.

"Росіяни продовжують тримати десятки тисяч військ уздовж українського кордону, - зазначив полковник. - Ми неодноразово закликали росіян відвести ці війська від кордону і допомогти розрядити ситуацію в Україні". Стів Уоррен підкреслив, що незважаючи на обіцянки росіян скоротити військову присутність на кордоні з Україною, "ніяких істотних змін у кількості або складі російських військ не сталося".

У Пентагоні тим часом нагадали, що напередодні у розмові по телефону з Бараком Обамою президент Путін зазначив, що Росія не втручається в Україні, а всі твердження про це брехня. Втім, наголошується далі, американський уряд не має жодних ілюзій, що Росія підтримує дії з дестабілізації України. У Пентагоні зазначили, що згодні з висловлюванням Генсека НАТО про те, що "Росія повинна перестати бути частиною проблеми і почати бути частиною рішення".

Водночас, як підкреслив С.Уоррен, "Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну". За його словами, представники американської військової адміністрації нещодавно провели консультації з Україною з питань оборони. Однак вони не стосувалися поточних операцій, підкреслив офіційний представник Пентагону.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни продовжують тримати десятки тисяч військ уздовж українського кордону - Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути