вівторок, 27 вересня 2011 13:42

Росіяни бояться чогось нового, вони вже звикли до Путіна — Млечин

Росіяни бояться чогось нового, вони вже звикли до Путіна — Млечин

Висунення Володимира Путіна кандидатом в президенти Росії нічого не змінить в політиці Кремля.

Про це заявив російський міжнародний оглядач Леонід Млечин у коментарі Gazeta.ua.

"Це важко назвати поверненням, бо Путін нікуди і не йшов. Він понад 10 років керує країною. Тому великих змін не станеться. Такий історичний шлях Росії: країна весь час ходить по колу. Намагається модернізуватися і на ходу відмовляється від цього, повертаючись до старої моделі. Усі спроби змінити свою історичну долю не вдаються", - зазначив експерт.

Політична конкуренція в Росії неможлива, вважає Млечин.

"У Росії суспільство не має традицій плюралістичної демократії та самоврядування, - підкреслив він. - Усі звикли, що існує влада, неважливо - від Бога чи від когось іще, яка всіма і всім керує. Це створює відчуття стабільності, передбачуваності. Росіяни бояться невизначеності, хаосу, чогось нового. Тому таку модель влади схвалюють. Вони вже звикли до Путіна, знають, що він робитиме. Тепер відчувають деяке полегшення від того, що нічого нового не станеться".

Путін заявив, що, ставши президентом, він запропонує посаду прем'єра чинному главі держави Дмитру Медведєву. На думку експерта, світове співтовариство таку рокіровку в Кремлі сприйме спокійно.

"Захід добре знає Путіна. Його реакції, інтереси, спосіб і моделі поведінки зрозумілі. А те, що розвиток Росії йде не в тому напрямі, як очікували, так це справа самих росіян. Заходу головне, щоб у такій великій країні не було хаосу, який може виплеснутися за її кордони. До того ж, Путін — один з найпливовіших політиків у світі. Вчора прочитав велику статтю в німецькому журналі "Шпігель", у якій автор звинувачує папу римського Бенедикта "у путінізації католицької церкви".

За словами експерта, українсько-російські відносини змінюватимуться.

"Я добре пам'ятаю обрання Януковича. Тоді в російської політичної еліти була ейфорія. Піднімали тости "за нашу перемогу". Тепер ілюзія розсіялися. Некомпетентні російські політики не розуміють, що в України є власні національні інтереси, незалежно від того, хто президент. Ці інтереси треба розуміти і відповідно будувати взаємні відносини. Російська зовнішня політика взагалі є ситуативною. Нема зрозумілої та усвідомленої лінії. Тому такі перепади настрою, які звучать останнім часом на адресу України", - підсумував Млечин.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни бояться чогось нового, вони вже звикли до Путіна — Млечин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути