понеділок, 26 вересня 2011 15:12

Путін не захотів рахуватися з потенційним президентством Медведєва - Гарань

Путін не захотів рахуватися з потенційним президентством Медведєва - Гарань

У Росії демократичні процеси не відбуваються, вважає науковий директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Гарань. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Путін не захотів рахуватися з потенційним президентством Медведєва на другий термін, - підкреслив політолог. - Адже вони мають однаково високий рейтинг, і кожен з них міг би перемогти на виборах президента. Це означає, що у Росії демократичні процеси не відбуваються. Коли Путін говорить, що стабільність допоможе модернізувати країну, то насправді ніякої модернізації не буде. Бо режим залишається закритим, тому глибоких і ефективних змін очікувати годі".

За словами Гараня, висунення Путіна кандидатом у президенти Росії додасть аргументів противникам російської моделі.

"Для сприйняття Росії в Україні це додасть додаткових аргументів критикам російської моделі, бо в ній нема місця для демократії і перетворень, - сказав експерт. - Ми розуміємо, що у нашого північного сусіда почнеться застій".

На думку політолога, політика Кремля щодо України не зміниться.

"Росія продовжуватиме тиснути на Україну, і нам треба покладатися на власні сили. Шукати резерви всередині країни і на європейському напрямку. Щодо Європи Москва завжди була ліберальнішою і компроміснішою. А стосовно України її політика була жорсткою і нецивілізованою. Такою вона й залишиться", - зауважив Гарань.

Як повідомлялося, на з'їзді партії "Єдина Росія" Дмитро Медведєв запропонував Володимиру Путіну балотуватися в президенти і заявив, що сам піде працювати в уряд. У свою чергу Путін заявив, що приймає пропозицію Медведєва і впевнений, що нинішній очільник держави зможе створити ефективну управлінську команду на чолі уряду.

Зараз ви читаєте новину «Путін не захотів рахуватися з потенційним президентством Медведєва - Гарань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути