субота, 16 грудня 2017 00:19

Росія звинувачує Україну у затриманні 400 росіян-"політв'язнів"

Росія звинувачує Україну у затриманні 400 росіян-"політв'язнів"
В Раді Федерації порахували кількість політв'язнів. Фото: Високий замок

Україна тримає у в'язницях понад 400 "політв'язнів", котрі є громадянами РФ.

"Антиросійська спрямованість політики Петра Порошенка набирає найвитонченіших форм. Про міжнародне право в Україні сьогодні забули. В українських в'язницях за політичними мотивами тримають більше 400 російських громадян, провина яких не зрозуміла і не доведена", - заявив керівник комітету російської Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Бондарєв, повідомляє УНІАН.

За його словами, в рамках реалізації федерального закону про парламентський контроль Рада Федерації направила запит в МЗС, мін'юсту та генпрокуратуру РФ з метою отримати дані про дії, що вживаються для захисту російських громадян і юридичних осіб в Україні. Бондарєв заявив, що цим відомствам бракує повноважень і важелів впливу для дій за межами РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запрацював новий Верховний суд

"Потрібні додаткові механізми активної участі в долі наших громадян за кордоном, інструменти реального впливу на ситуацію і рішення проблем", - сказав він.

Раніше, громадське об'єднання родичів політичних в'язнів Кремля звернулося з вимогою до президента Петра Порошенка, пояснити, чи включили їхніх близьких у список "обміну полоненими".

Зараз ви читаєте новину «Росія звинувачує Україну у затриманні 400 росіян-"політв'язнів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути