четвер, 14 грудня 2017 14:52

Родичі "політв'язнів Кремля" вимагають особистої зустрічі з Порошенком

Родичі "політв'язнів Кремля" вимагають особистої зустрічі з Порошенком
Поки наші рідні в неволі — невільна наша країна. Поки вони в застінках — наша боротьба має тривати. Фото: Кризовий центр

Громадське об'єднання родичів політичних в'язнів Кремля звернулося з вимогою до президента Петра Порошенка, пояснити, чи включили їхніх близьких у список "обміну полоненими".

Вони зазначають, що не розуміють, чи є можливість у рідних потрапити в список обміну полоненими.

"Ми зібралися, щоб просити допомоги у вищого керівництва держави. Президент визначив повернення заручників своїм пріоритетом. Ми представляємо десятки полонених путінського режиму, які перебувають у тюрмах Російської Федерації та тимчасово окупованого Криму. Має відбутися обмін полоненими між Україною та ОРДЛО. Сподіваємось, що не забудуть про наших родичів. Ми не знаємо, чи є наші родичі у списках на цей обмін. Щоразу чуємо суперечливу інформацію. Звертаємось до президента України з проханням зустрітися з нами особисто та прояснити ситуацію", - заявив Ігор Гриб, батько 19-річного Павла Гриба, викраденого російськими спецслужбами на території Білорусі.

Звернення:

Шановний Петре Олексійовичу, ми, родичі українських політв'язнів, висловлюємо вдячність за вашу діяльність щодо захисту прав незаконно затриманих та засуджених Російською Федерацією українських громадян. Четвертий рік поспіль Росія тероризує українське суспільство. Спецслужби безпідставно затримують громадян України, як на окупованих землях, так і в інших країнах, таких як Республіка Білорусь. Часто цілеспрямовано виманюють на підконтрольні території, викрадають та саджають у тюрми за сфабрикованими звинуваченнями.

На сьогоднішній день, кількість таких громадян, які де-факто є заручниками, складає понад 60 осіб. Це режисер Олег Сенцов, правозахисник Емір-Усейн Куку, журналісти Роман Сущенко, Дмитро Штибліков, Олексій Бесарабов, учасник АТО Євген Панов, фермер Володимир Балух, студент Павло Гриб та багато інших.

Поки наші рідні в неволі — невільна наша країна. Поки вони в застінках — наша боротьба має тривати

Кількість політв'язнів Кремля постійно зростає, тому держава мусить докладати системних зусиль для звільнення українців та запобігання нових затримань. Це не лише питання допомоги конкретним людям, а й справа захисту національної гідності та міжнародного престижу.

Мусимо констатувати, що й досі долі наших близьких лишаються для нас невідомими. Дехто навіть не знає, де перебуває рідна людина і в чому її звинувачують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодуючий кримський активіст пережив мікроінсульт в російському СІЗО

Ми з великою надією сприйняли новину про можливість обміну затриманими між Україною та окупованими територіями. Та до нас доходить суперечлива інформацію стосовно процесу визволення заручників. Ми досі не розуміємо, чи включені наші рідні до списку на обмін та чи є можливість потрапити в цей перелік.

Просимо зустрічі особисто з Вами, щоб обговорити перспективи якнайшвидшого визволення наших рідних та близьких.

"Поки наші рідні в неволі — невільна й наша країна. Поки вони в застінках — наша боротьба має тривати. Війна, яку веде Україна, це не тільки боротьба за землю, а й за людей, за їх фізичне і моральне визволення", - підкреслив Ігор Гриб, Gazeta.ua.

Звільнені з російського полону заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров подаватимуть позови до адміністрації президента Росії Володимира Путіна з вимогою розсекретити акти про своє звільнення з ув'язнення в Криму. Раніше їх звільнили з полону таємним указом президента РФ та відправили до Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Родичі "політв'язнів Кремля" вимагають особистої зустрічі з Порошенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути