субота, 13 квітня 2013 13:35

Росія відреагувала на "список Магнітського": персонами нон-ґрата стали військові

Росія відреагувала на "список Магнітського": персонами нон-ґрата стали військові
Фото: usa-army.ru

Міністерство закордонних справ Росії в суботу, 13 квітня, опублікувало імена 18 американських громадян, яким закрито в'їзд до Росії.

Такою є реакція Москви на публікацію Вашингтоном так званого "списку Магнітського", який забороняє в'їзд 18 громадян Росії на територію США. Про це повідомляє ЛігаБізнесІнсформ.

У списку на сайті російського МЗС згадані екс-командувачі базою ВМС США в Гуантанамо Джеффрі Міллер і Джеффрі Харбесон, колишній керівник апарату віце-президента США в 2005-2008 роках Девід Еддінгтон, агент ФБР Грегорі Коулман.

"На відміну від американського, сформованого довільно, в наш список включені, в першу чергу, ті, хто причетний до легалізації тортур і безстрокового утримання ув'язнених в спецв'язниці Гуантанамо, до арештів і викрадань російських громадян в третіх країнах, зазіханнь на їхнє життя і здоров'я" , - зазначають в МЗС РФ.

Як повідомлялося, вчора міністерство фінансів США опублікувало імена 18 осіб, яких включать в "список Магнітського". У нього потрапили слідчі МВС Олег Сільченко і Наталя Виноградова (вони вели справу Магнітського), а також начальник СІЗО, в якому містився Магнітський, Іван Прокопенко.

Також США ввели і закритий чорний список громадян Росії.

Раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков попередив, що публікація США "списку Магнітського" негативно позначиться на російсько-американських відносинах.

Російський бухгалтер і аудитор Сергій Магнітський працював у консалтинговій компанії "Firestone Duncan". Він помер у СІЗО в Москві в 2009 році. До арешту розслідував обставини багатомільярдного розкрадання з російського бюджету. Його смерть в ізоляторі викликала значний суспільний резонанс і стала приводом для прийняття в США закону, що вводить санкції проти осіб, імовірно, причетних до його смерті. Глава британського інвестиційного фонду "Hermitage Capital" Вільям Браудер заявив, що Магнітського заарештували ті самі люди, яких він звинуватив у розкраданнях.

Зараз ви читаєте новину «Росія відреагувала на "список Магнітського": персонами нон-ґрата стали військові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути