четвер, 28 лютого 2013 09:49

Росія відмовилась давати візу американському конгресмену, розробнику "акту Магнітського"

Росія відмовилась давати візу американському конгресмену, розробнику "акту Магнітського"
Офіційного пояснення з боку російського посольства конгресмен не отримав. Фото: forumdaily.com

Глава підкомітету з прав людини Палати представників конгресу США, республіканець Кріс Сміт, який представляє штат Нью-Джерсі, поскаржився на відмову в отриманні в'їзної візи в Росію. Американський політик був шокований рішенням російської влади.

Про це він заявив журналістам американського видання Foreign Policy.

Конгресмен підкреслив, що таке відбувається з ним уперше, і припустив, що відмова пояснюється "актом Магнітського", в розробці якого він брав участь. Однак офіційного пояснення з боку посольства конгресмен не отримав.

Сміт звернув увагу, що він "навіть у найгірші дні існування Радянського Союзу неодноразово їздив туди". Тепер же політичні реалії змінилися. Конгресмен повідомив, що зустрічався з послом Росії у США Сергієм Кисляковим, який заявив конгресмену, що рішення про відмову у візі приймалося у Москві, а не Вашингтоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніякої "холодної війни" із США у нас немає, але відносини можуть загострюватися - Медведєв

Сміт зазначив, що вкрай розчарований рішенням і буде домагатися його перегляду. Він повідомив, що раніше йому неодноразово відмовляли у в'їзді в Китай, Білорусь і на Кубу, однак Росія фігурує у цьому списку вперше.

Політик також пролив світло на цілі і завдання свого візиту до Москви. За словами представника штату Нью-Джерсі, він збирався обговорити в Росії питання, пов'язані з введенням російською владою заходів у відповідь на резонансний "акт Магнітського". У посольстві Росії в США поки ніяк не коментують зазначену інформацію.

Нагадаємо, у середині січня 2013 р. з'явилася інформація про те, що Росія розширила чорний список у справі про "законі Магнітського" до 60 осіб. До цих людей будуть застосовані санкції у зв'язку з прийняттям конгресом "закону Магнітського". Раніше в чорному списку значилися тільки 11 чиновників з держапарату США, всі вони - колишні співробітники адміністрації Президента Буша-молодшого, починаючи з рівня міністра.

Крім держслужбовців, список поповнили ініціатори "закону Магнітського"; батьки, винні у загибелі усиновлених російських дітей, а також судді, вироки яких, на думку депутатів, не сприяли викорінення такого явища, як знущання над російськими сиротами. При цьому депутати Держдуми заявляли про те, що не будуть оприлюднювати список.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилась давати візу американському конгресмену, розробнику "акту Магнітського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути