понеділок, 14 січня 2013 23:31

Безсмертний розкритикував "імперську" Росію через тамтешнє безправ'я

Безсмертний розкритикував "імперську" Росію через тамтешнє безправ'я
Фото: tvi.ua

У Росії, як "імперській державі", не знають, що таке права людини.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив колишній віце-прем'єр та екс-посол України у Білорусі Роман Безсмертний.

Політик вважає, що в Росії взагалі не поважають права людини, зокрема, права дитини.

"Чи це справа Магнітського, чи це рішення Думи по обмеженню усиновлення, все це говорить про те, що для Росії як посттоталітарної держави, а зараз майже імперської держави, тема прав людини не існує як проблема", - сказав він.

За словами Безсмертного, російська влада не звертає на це увагу, ігноруючи все, починаючи від опозиції, засобів масової інформації, закінчуючи правами дітей.

На переконання експерта, цей факт свідчить про правову недалекість російської еліти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москвичі виступили проти "негідника" Путіна та Держдуми

"Це означає, що в країні на рівні еліт, істеблішменту взагалі немає розуміння того, що таке права дитини", – заявив Безсмертний.

Нагадаємо, сенат США прийняв так званий закон Магнітського. Документ накладає санкції на російських держслужбовців, підозрюваних в порушенні прав людини. Підготовка законопроекту була розпочата у відповідь на загибель у 2009 році в московському СІЗО юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського. Працюючи у фонді, Магнітський заявив, що виявив велике розкрадання коштів з російського бюджету, і це, на думку його родичів, колег і правозахисників, стало причиною його арешту і загибелі.

Разом з тим, 21 грудня в Держдумі РФ був схвалений так званий антисирітський закон, що є відповіддю на "акт Магнітського". Російська відповідь також передбачає візові та фінансові санкції проти громадян США та інших іноземних держав, причетних до порушень прав росіян.

26 грудня Рада Федерації схвалила закон, що забороняє громадянам США всиновлювати російських дітей. Ініціативу депутатів Держдуми підтримали всі члени верхньої палати парламенту. На підтримку закону проголосували 143 сенатори.

Зараз ви читаєте новину «Безсмертний розкритикував "імперську" Росію через тамтешнє безправ'я ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути