пʼятниця, 12 квітня 2013 21:35

США оприлюднили "список Магнітського". Під санкції потрапив уродженець України

США оприлюднили "список Магнітського". Під санкції потрапив уродженець України
Ймовірні учасники злочинної схеми з розкрадання бюджетних грошей, згідно з версією колег Магнітського. Кадр: відео YouTube

У "список Магнітського", опублікований США увечері в п'ятницю, не ввійшли високопоставлені російські чиновники. Перелік доступний на сайті міністерства фінансів США.

Серед 18 осіб, яким заборонено в'їзд до США, виявилися слідчі Павло Карпов, Артем Кузнєцов, Олег Сільченко та Наталія Виноградова, які вели справу Сергія Магнітського. У списку також є колишня керівниця московської податкової інспекції № 28 Ольга Степанова і колишня співробітниця інспекції № 25 Олена Хіміна, які, за деякими даними, брали участь у незаконному поверненні ПДВ підставним компаніям.

Крім них обмеження торкнуться суддів Олексія Криворучко, Сергія Подопригорова, Світлани Ухналевой та Олени Сташін, колишнього високопоставленого співробітника Слідчого комітету МВС, а нині працівника прокуратури Олега Логунова, співробітника прокуратури Андрія Печегіна, співробітників ГУ МВС по Москві Олексія Дроганова і Дмитра Толчинського, колишнього начальника СІЗО "Бутирка" Дмитра Комнова та начальника СІЗО "Матроська тиша" Івана Прокопенка.

Нарешті, в списку опинилися колишній співробітник поліції Леча Богатирьов (Богатиров), можливо, причетний до вбивства в Австрії колишнього охоронця Рамзана Кадирова Умара Ісраїлова, і Казбек Дукузов, обвинувачений у вбивстві журналіста Пола Хлєбнікова в 2004 році.

Раніше агентство Agence France-Presse з посиланням на свої джерела стверджувало, що в списку крім росіян є громадяни України, Азербайджану та Узбекистану. Насправді мова йде не про громадянство, а про місце народження росіян. Так, Кузнєцов народився в Баку, Прокопенко - у Вінниці, а Сільченко - в Самарканді.

Нагадаємо, перша версія "списку Магнітського", складена в 2010 році членом сенату США Бенджамін Кардін, включала в себе 60 прізвищ. Пізніше Білому дому запропонували включити до списку 240, а потім і 280 російських громадян. Проте у результаті адміністрація Барака Обами наполягла на тому, що санкціям піддадуться тільки ті, чий зв'язок зі смертю Магнітського підтверджується "неспростовними і вагомими доказами".

Зараз ви читаєте новину «США оприлюднили "список Магнітського". Під санкції потрапив уродженець України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути