середа, 27 березня 2013 22:47

Мати Магнітського попросила ЗМІ не оскверняти його ім'я

Мати Магнітського попросила ЗМІ не оскверняти його ім'я
Сергій Магнітський. Фото: ІТАР-ТАРС

Наталя Магнітська , мати юриста фонду Heritage Capital Сергія Магнітського, який помер у СІЗО в 2009 році, звернулася з відкритим листом до представників ЗМІ у зв'язку з нещодавно розпочатим судовим процесом над її сином. Текст листа опублікований на сайті "Ехо Москви".

У листі Наталя Магнітського закликала журналістів "не дозволяти собі бути втягнутими в ганебну акцію по посмертному оскверненню його імені" і проявити, таким чином, "повага до його пам'яті, до почуттів рідних і близьких". Магнітський заявила, що процес "є прикладом лицемірства та беззаконня сучасного правосуддя, і, безумовно, увійде в його історію як одна з найбільш ганебних її сторінок".

Метою процесу, за словами Наталії Магнітського, є "посмертне осквернення імені" загиблого юриста. Вона заявила, що "ті, хто розправився" з її сином, при проведенні судна користуються "тим, що Сергій мертвий і не може відповісти на їхні звинувачення".

На думку матері Магнітського, ЗМІ, які "тиражують завідомо неправдиві звинувачення", самі стають "співучасниками коїться блюзнірства". Вона закликала висвітлюють процес журналістів "не давати місця формалізму і брехні" в репортажах і публікувати наявні у відкритому доступі скарги і заяви Сергія Магнітського.

Розгляд кримінальної справи у відношенні Сергія Магнітського почалося 11 березня в Тверському суді Москви. Його звинувачують у несплаті податків на суму більше 522 мільйонів рублів. Сам Магнітський за життя стверджував, що ці кошти були викрадені з бюджету групою високопоставлених співробітників правоохоронних структур.

Родичі юриста та їхні адвокати відмовилися брати участь у процесі, називаючи суд незаконним. У зв'язку з цим обвинуваченого захищають призначені адвокати.

Сергій Магнітський був заарештований в 2008 році і кілька місяців потому помер у СІЗО. Після його смерті кримінальну справу проти нього було припинено, проте в 2012 році його відновили на вимогу Генеральної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Мати Магнітського попросила ЗМІ не оскверняти його ім'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути