субота, 10 січня 2009 19:32

Росія та ЄС підписали договір щодо транзиту газу через Україну

Росія та ЄС підписали договір щодо транзиту газу через Україну
Росія і Євросоюз схвалили протокол про створення механізмів контролю за транзитом газу через Україну. Про це повідомляє "Інтерфакс". Зі сторони Росії документ підписаний главою "Газпрому" Олексієм Міллером і віце-прем"єром Ігорем Сечіним, а зі сторони ЄС - комісаром з енергетики Андрісом Пієбалгсом і міністром промисловості головуючої в ЄС Чехії Мартіном Ржиманом.

Зміст протоколу поки не повідомляється. Раніше 10 січня прем"єр-міністр Чехії Мірек Тополанек оголосив, що привіз до Москви новий варіант договору на додаток до вже існуючих чотирьох. "Газпром" неодноразово звинувачував Україну в тому, що саме вона затягує підписання угоди, проте на Україні незмінно відповідали, що російська сторона пропонує такі варіанти, на які вони не можуть погодитися.

Тепер підписаний ЄС і Росією документ, швидше за все, відправиться до Києва. Якщо і Україна схвалить угоду, тоді міжнародні спостерігачі, які вже приїхали до Києва, зможуть почати роботу. Це є основною умовою "Газпрому" для відновлення транзиту палива до Європи по території України.

Зараз ви читаєте новину «Росія та ЄС підписали договір щодо транзиту газу через Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути