четвер, 09 вересня 2021 11:31

Росія провалила кампанію проти "Кримської платформи", тепер мститься - Кулеба

Росія провалила кампанію проти "Кримської платформи", тепер мститься - Кулеба
"До росіян у мене один заклик - припиніть демонструвати свою дріб'язковість", - сказав Кулеба. Фото: Getty Images

Російський окупант вдався до репресій в Криму після провалу кампанії проти "Кримської платформи". Про це на брифінгу сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"В Криму 3 та 4 вересня окупаційна влада Російської Федерації провела п'ять незаконних обшуків, після яких були затримані Ельдар Одаманов, Азіз Ахтемов, Асан Ахметов, Шевкет Усеїнов та перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял. 6 вересня так званий суд обрав запобіжний захід Наріману Джелялову, Азізу Ахтемову та Асану Ахтемову - утримання під вартою на два місяці.

Тут не може бути інших інтерпретацій, окрім як визнати, що ці обшуки та затримання є помстою Росії за успішне проведення Україною саміту "Кримської платформи". Проваливши свою кампанію з запобігання проведенню саміту, Росія вдалася до того, що вміє найкраще - до репресій. І за свої помилки, прорахунки вона змушує платити невинних людей - кримських татар, кидаючи їх за ґрати, приносячи горе в їхні сім'ї", - сказав Кулеба.

"Усі висунуті їм звинувачення є абсурдними, політично вмотивованими", - додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада засудила псевдовибори російських окупантів. Проголосували всі, крім ОПЗЖ

Україна працюватиме з міжнародними партнерами, щоб звільнити цих та решту політв'язнів, сказав Кулеба.

"Під час візиту до Вашингтона ми передали Державному департаменту США повний список усіх в'язнів, яких утримують в ОРДЛО, окупованому Криму та на території Російської Федерації. Президент Зеленський порушив це питання з президентом Байденом. І ми використовуватимемо всі можливості, щоб звільнити наших людей.

До росіян у мене один заклик - припиніть демонструвати свою дріб'язковість. Якщо ви не можете зупинити державу Україну від боротьби за Крим і звільнення півострова, то не треба зриватися на невинних людях. Якщо ви такі "круті", то відповідайте нам на рівні міждержавних відносин, а не ницо переслідуючи невинних людей", - сказав міністр.

23 серпня в Києві відбувся установчий саміт "Кримської платформи". На нього приїхали 46 делегацій. Ініціатива має об'єднати світ навколо теми окупованого Росією півострова і сприяти його деокупації.

Російські окупанти катують затриманих кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «Росія провалила кампанію проти "Кримської платформи", тепер мститься - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути