Ексклюзиви
середа, 08 вересня 2021 13:08

Рада засудила псевдовибори російських окупантів. Проголосували всі, крім ОПЗЖ

Рада засудила псевдовибори російських окупантів. Проголосували всі, крім ОПЗЖ
Зі 44 членів фракції ОПЗЖ за постанову не проголосував жоден. Фото: Олег Федонюк, Facebook

Верховна Рада України звернулася до міжнародного співтовариства у зв'язку із незаконною підготовкою виборів у Державну Думу Російської Федерації у тимчасово окупованому Криму з залученням до голосування громадян України з окупованих районів Донецької та Луганської областей.

За постанову проголосували 318 народних депутатів.

Підтримали фракції "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос", групи "Довіра" і "Партія "За майбутнє".

ОПЗЖ - нуль голосів "За".

Парламент постановив, що намір окупаційної адміністрації РФ незаконно провести 19 вересня вибори в Держдуму в Криму з залученням громадян України, яким примусово видали російські паспорти, є порушенням Конституції та законодавства України, основних принципів та норм міжнародного права, Статуту ООН та інших міжнародно-правових актів.

Верховна Рада звернулася до міжнародних організацій, урядів і парламентів іноземних країн у зв'язку з незаконною підготовкою виборів російськими окупантами.

Спікеру Дмитру Разумкову доручили направити текст звернення до Ради Безпеки й Генеральної Асамблеї ООН, ОБСЄ, НАТО, інших міжнародних організацій, парламентських асамблей, парламентів та урядів держав-членів ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти відправили в СІЗО затриманого заступника глави Меджлісу

"Нагадаю, що 10 вересня стартують масштабні навчання РФ і Білорусі. Це ті речі, про які український парламент не може мовчати. Ми повинні звертатися до міжнародного співтовариства для принаймні фіксації подібних воєнних злочинів.

Крім того, що в Криму РФ змінює останніх вісім років фактично етнічний склад, заселяючи туди громадян РФ, вони проводять наступну політику: "вибори" до Держдуми пройдуть з прізвищами, які мають прямий стосунок до збройних формувань так званих ЛНР і ДНР. Щобільше, у цих "виборах" братиме участь колишній так званий очільник уряду ДНР Прилєпін, його дружок Бородай", - сказала перед голосуванням депутатка від "Голосу" Соломія Бобровська.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З початку російської агресії на Донбасі під час боїв загинули 2694 українських військовослужбовців, зазнали поранень 10 237, повідомляли Збройні сили України в травні.

Зараз ви читаєте новину «Рада засудила псевдовибори російських окупантів. Проголосували всі, крім ОПЗЖ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути