четвер, 03 травня 2007 12:55

Росія припинила постачання енергоносіїв до Естонії

Росія зупинила залізничні поставки нафти, нафтопродуктів та вугілля до Естонії - пояснюють, що з технічних причин. У "Російській залізниці" повідомили, що змінили графік поставок через "ремонтні роботи".

Тепер компанії, що експортують нафту, мазут і нафтопродукти через Естонію змушені шукати альтернативні шляхи. Непереливки і постачальникам вугілля – для них на залізниці у напрямку Таллінна немає порожніх вагонів. Раніше офіційна Москва заявила, що не запроваджуватиме економічні санкції щодо Естонії у відповідь на перенесення пам"ятника радянським воїнам. Утім віце-прем"єр російського уряду Сергій Іванов закликав росіян не купувати естонські товари. Потому деякі великі торгові мережі у Росії припинили їх продавати.

Обурення Москви викликав демонтаж пам"ятника радянському солдатові. Його перенесли з центральної площі міста до військового кладовища, оскільки біля монумента часто відбувалися зіткнення між естонськими та проросійськими націоналістами. Дії естонської влади обурили Москву і спричинили хвилю протестів у Таллінні та російській столиці.

Естонія звинувачує Росію у політичному шантажі, повідомляє 5 канал.

Зараз ви читаєте новину «Росія припинила постачання енергоносіїв до Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути